-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Un vlogger și-a pus în cap să descopere orașele ideale pentru a trăi. Ce spune despre Bistrița: „La 45 de ani aș putea trăi aici”

Florin Ușurelu are 22 de ani și s-a născut la Târgu Jiu. Are multe pasiuni, printre care și călătoria. A făcut un experiment și este hotărât să afle care e cel mai bun oraș în care merită să trăiești.

Pandemia i-a dat o idee lui Florin Ușurelu: aceea de a ieși din zona de confort și de a identifica cele mai bune orașe în care să trăiești.

După drumuri lungi prin țară, a ajuns și în județul Bistrița-Năsăud, unde a vizitat trei puncte turistice mai mult sau mai puțin cunoscute. Vloggerul a vizitat lacul Colibița și a gustat din frumusețea stațiunii de munte. Apoi a poposit în Bistrița și la final a făcut un concurs de sărit pe baloți de fân pe un câmp din apropierea municipiului.

Ideea de travel vlogging i-a venit în urma unei decepții trăite în timpul pandemiei, când România era înghețată și învăluită în restricții. Atunci, Florin și-a propus să își viziteze țara în care s-a născut și să cunoască oameni sau locuri. De asemenea, acesta își propune să identifice cel mai faine orașe unde se merită să trăiești.

Ce a văzut un oltean la orașul din Ardeal?

L-am contactat pe Florin pentru e ne povesti ce a descoperit în Bistrița-Năsăud și mai ales ce l-a impresionat. După ce a trăit la București, orice oraș în afara capitalei pare mic. Iar Bistrița, spune el, are ceva în comun cu Târgu Jiu, adică locul lui de baștină.

„Bistrița mi-a dat un sentiment de „acasă” pentru că, mai în glumă, mai în serios, seamănă cu Târgu Jiu. Un orășel cu un bulevard principal și străzi „legate” de el. Nu e ceva de rău, e o remarcă a formei lunguiețe. Mi-a plăcut zona centrală și faptul că poți fi student UTCN de aici”, ne-a spus Florin.

O parte a județului pare liniștită și oferă peisaje ce-ți taie răsuflarea. Plusurile par să bată minusurile, iar locurile par să îl tenteze pentru revenire.

„Bistrița-Năsăud este un județ destul de liniștit, frumos și cu oameni respectuoși. Mă dau în vânt după zona asta a României și Ardeal, în general. Dacă județele de lângă București sunt afectate de proximitatea capitalei, județele de lângă Cluj pare că se dezvoltă în paralel. Cred că este un județ ideal unde să-ți limpezești mintea și să te conectezi cu natura. Mi-a plăcut mult și zona lacului Colibița.

Aici există potențial turistic, dar nu trebuie să riște investiții și să reinventeze roata. Spre exemplu, nu văd enorm de multă valoare în zona de schi de lângă municipiu, dar s-ar putea să mă înșel”, a mai spus Florin.

Ce se vede din exterior?

„Cred că în Bistrița-Năsăud turismul trebuie făcut și organizat pe pachete pentru teambuilding-uri pentru că aici te poți deconecta de orice și ai multă natură de care să te bucuri”.

După ce a cunoscut bine Bucureștiul, a văzut Cluj-Napoca, Timișoara sau Constanța, vede în orașele mici colțul în care să te retragi după anumită vârstă pentru mai multă liniște. Bistrița se înscrie pe lista orașelor de luat în calcul când vine vorba de acest capitol.

„După 45 de ani aș vrea să mă așez într-o locuință, într-o zonă liniștită și mai puțin populată, dar cu acces rapid la orașe mari. Cred că aș putea trăi în Bistrița abia în 20 de ani, dar asta nu înseamnă că desconsider reședința și județul, ci că vreau o altă dinamică”, a povestit Florin Ușurelu pentru Bistrițeanul.ro.

Aici poți urmări „aventura” lui Florin din proiectul filmat Toată România, pe canalul Usu The Man:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: