5.7 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Unde nu se pot face festivitățile de început de an școlar afară, elevii se vor întâlni online! CE REGULI trebuie să respecte școlile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre cum se vor desfășura ceremoniile de deschidere a anului școlar. Astfel, școlile care nu au o curte generoasă sunt sfătuite să facă ceremonia online. Pentru celelalte există o serie de reguli ce trebuie respectate cu sfințenie.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a dat undă verde ceremoniilor de început de an școlar, însă doar în anumite condițiile. Școlile care vor o ceremonie clasică, cu prezență fizică a elevilor, trebuie să aibă o curte generoasă, pentru că festivitățile se vor desfășura doar afară.

Unitățile de învățământ trebuie sa asigure o distanță de minim un metru între persoane. Toți trebuie să poarte mască, iar ceremonia se poate întinde pe maxim o oră și jumătate.

În școli trebuie să existe circuite clar stabilite, iar produsele de igienă și dezinfecție să nu lipsească. Școlilor unde nu se pot respecta aceste măsuri li se recomandă să facă ceremoniile de deschidere a noului an școlar…online.

Foto: Arhivă

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!