4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Unde nu se pot face festivitățile de început de an școlar afară, elevii se vor întâlni online! CE REGULI trebuie să respecte școlile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre cum se vor desfășura ceremoniile de deschidere a anului școlar. Astfel, școlile care nu au o curte generoasă sunt sfătuite să facă ceremonia online. Pentru celelalte există o serie de reguli ce trebuie respectate cu sfințenie.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a dat undă verde ceremoniilor de început de an școlar, însă doar în anumite condițiile. Școlile care vor o ceremonie clasică, cu prezență fizică a elevilor, trebuie să aibă o curte generoasă, pentru că festivitățile se vor desfășura doar afară.

Unitățile de învățământ trebuie sa asigure o distanță de minim un metru între persoane. Toți trebuie să poarte mască, iar ceremonia se poate întinde pe maxim o oră și jumătate.

În școli trebuie să existe circuite clar stabilite, iar produsele de igienă și dezinfecție să nu lipsească. Școlilor unde nu se pot respecta aceste măsuri li se recomandă să facă ceremoniile de deschidere a noului an școlar…online.

Foto: Arhivă

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.