24.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 12, 2021

UNDE vor fi amenajate, în Bistrița, spații pentru cei mici

Primăria Bistrița se pregătește să mai amenajeze câteva locuri de joacă pentru copii atât în municipiu, cât și în localitățile componente. Mai mult, locul de joacă din parcul municipal va fi extins.

Municipalitatea a alocat diferite sume de bani pentru mai multe parcuri din municipiu. Astfel, anul acesta va intra în execuție un parc pe strada Sucevei. Pentru lucrări și dotări a fost alocată suma de 93.000 de lei.

De asemenea, va fi amenajat un spațiu de joacă pe strada Crinilor. Deocamdată s-au alocat bani doar pentru documentații și avize (12.000 de lei). Lucrările vor fi făcute cel mai probabil anul viitor.

Se va moderniza spațiul de joacă de pe strada Octavian Goga. Și pentru acesta s-au alocat fonduri doar pentru documentații (10.000 de lei).

Va fi amenajat un parc pe malurile râului Bistrița, în localitatea componentă Viișoara. Acesta va costa nu mai puțin de 3,4 miliane de lei. Și spațiul de joacă din partea de jos a parcului municipal va fi mărit.

Vor fi achiziționate echipamete pentru spațiile de joacă existente și zonele de fitness cu 830.000 de lei.

„Ne propunem ca în parcul municipal, la cererea bistrițenilor, să montăm piese de fitness din loc în loc și nu numai în parcul municipal.”, a precizat primarul Ioan Turc, la dezbaterea privind bugetul municipiului.

O parte din pădurea Codrișor va fi inclusă în zona de agrement a parcului municipal și va fi modernizat și extins și ștrandul Codrișor.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vor accepta cazinourile online licențiate plata în Bitcoin?

Bitcoin-ul este subiectul principal în multe discuții din lumea digitală, iar industria de gambling nu este...

ITALTEXTIL Sărata angajează secretară, mecanic întreținere și tehnician! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Italtextil Sărata are nevoie de o secretară pentru...

COLIBIȚA: Terasa și magazinul Delice Pan vă așteaptă cu bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud

Magazinul Delice Pan din Colibița vă așteaptă cu o terasă proaspăt reamenajată. Sunt disponibile acum 100...