22.4 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Cosmina, chef-ul din Bistrița care a cucerit munții

Cine-ar fi crezut că cea mai bună femeie într-ale snowboard-ului este o bistrițeancă? Cosmina Dolha a reușit performanța de a obține trofeul „Gala Muntelui” 2021 la freeride snowboard.

Cu pârtii decente care pot fi numărate pe degetele de la o mână, Bistrița-Năsăud se poate lăuda cu cea mai bună femeie într-ale freeride snowboard-ului. Bistrițeanca Cosmiha Dolha și-a adjudecat trofeul Gala Muntelui 2021 la secțiunea freeride snowboard.

Potrivit ski-outdoor.ro, Cosmina a participat la toate edițiile Red Bull Oslea Hike and Ride, iar pe unele le-a și câștigat. S-a născut în Bistrița, însă momentan locuiește și muncește în Cluj-Napoca. Cosmina este bucătar într-un local din Cluj-Napoca.

A început să practice snowboardul la 23 de ani, târziu ar zice unii. De atunci însă nu s-a mai dezlipit de placă. A ajuns chiar să sprijine și alte amatoare ale acestui sport prin tabere de profil.

„Eu, de loc, sunt din Bistrița, fain oraș, cu oameni tare dragi, iar dealul Cocoș a fost locul unde am făcut și primele vânătăi. Nu pot să zic concret ce m-a atras (n.r. la snowboard), însă faptul că îl practic și azi e destul pentru mine”, declara în 2019 Cosmina, pentru redbull.com.

Foto: Alexa Sava/redbull.com

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, IMP România are nevoie de un șef de linie priceput

BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, asistent manager & marketing și însoțitor de grup charter Grecia / Bulgaria. IMP România are nevoie de un șef de linie priceput. Oferta completă, mai jos: 

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...