26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Unii dintre bugetari rămân fără vouchere sau indemnizație de vacanță

Unii dintre bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanță, indemnizație pentru vacanță sau pentru hrană – a anunțat ministrul Finanțelor. Acesta a invocat necesitatea de asigurare a unui salariu decent pentru profesori”.

Este vorba despre bugetarii care au salariul brut peste 10.000 de lei.

Ministrul de finanțe, Marcel Boloș, a anunțat câteva măsuri de reducere a cheltuielilor la buget. Una dintre acestea este tăierea voucherelor de vacanță.

Rămân fără vouchere sau indemnizații de vacanță salariații de la buget care au peste 10.000 de lei salariu brut pe lună.

Nu era doar voucherul de vacanţă, era şi indemnizaţie de vacanţă pentru sectorul public. Se elimină indemnizaţia de vacanţă. Trebuie să avem o utilizare chibzuită a acestor bani. Este vorba despre asigurarea unui salariu decent pentru profesori”, a precizat ministrul Finanțelor.

Tot din rațiuni de economie la buget, ministrul a anunțat că se va reduce cu minim 20% și numărul institutelor de cercetare. Acestea urmează să fie comasate.

Din ianuarie 2025, se ia în calcul și trecerea inspectoratelor județene și a direcțiilor de sport în subordinea autorităților locale.

Potrivit Edupedu.ro – în ceea ce privește angajații din instituțiile subordonate Ministerului Educației sau în coordonarea acestuia, indemnizația de vacanță se acordă sub formă de vouchere de vacanță, așadar nu este diferită. Detalii suplimentare despre acest subiect – AICI.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: