12.5 C
Bistrița
vineri, mai 27, 2022

Unii primari din județ nu vor plata online a taxelor și înregistrarea ședințelor de CL, acuză liderul USR, Călin Stan

Președintele USR BN, Călin Stan, a dezvăluit într-o conferință de presă susținută astăzi că unii primari din județ nu vor să fie implementat ghișeul.ro în bătătura lor și să le permită astfel cetățenilor să plătească taxele și impozitele locale online. Alții, în schimb nu vor ca ședințele de consiliu local să fie transmise live.

Unii primari din județ nu vor să implementeze în comuna lor platforma ghișeul.ro, care le-ar permite cetățenilor să își plătească dările la stat din confortul casei lor. Informația a fost făcută publică de președintele USR Bistrița-Năsăud Călin Stan. Acesta a spus că proiectele consilierilor USR pe această temă au fost respinse de ceilalți consilieri. S-a întâmplat, de exemplu, la Lunca Ilvei.

Alți primari nu vor ca ședințele de consiliu local să fie transmise online. Este și cazul primarului Gheorghe Bălăjan de la Dumitra. În alte părți chiar și ședințele de consiliu local s-ar lăsa așteptate. Este cazul Primăriei Șieu Odorhei, unde ultima ședință ar fi avut în luna decembrie a anului trecut.

Potrivit președintelui USR Călin Stan, colegii săi consilieri în aceste comune vor repeta demersul, până când proiectele vor primi undă verde de de la ceilalți consilieri.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...