3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

UPU SMURD este dotat cu încă un Computer Tomograf

Spitalul Județean de Urgență Bistrița este dotat, în acest moment, cu al doilea Computer Tomograf. Pacienții bolnavi de COVID-19 și cei care nu au contactat virusul vor fi, astfel, examinați diferit.

După achiziționarea acestui Computer Tomograf, timpii de dezinfectare al echipamentului se reduce substanțial, iar pacienții grav bolnavi ajung mai repede pentru examinare. Acesta este montat la UPU SMURD.

Conform unui site de specialitate, neuromed.ro, Computerul tomograf (CT) este un aparat care servește la producerea unor imagini, utilizând razele X. Aceste imagini sunt utilizate pentru stabilirea diagnosticului care va conduce la o eficacitate maximă a tratamentului prescris de medicul dumneavoastră.

Față de tomografiile convenționale, imaginile din corp sunt prelucrate, obținând reconstrucții în toate cele 3 planuri. Imaginile obținute în urma trecerii acestora prin computer sunt vizualizate pe un ecran și reproduse pe hârtie și suport magnetic.

„UPU-SMURD a fost dotat cu un al 2-lea CT, astfel încât să existe două circuite epidemiologice distincte pentru pacienții COVID/NON-COVID. În acest mod sunt eliminați timpii de așteptare necesari pentru dezinfectarea echipamentului în cazul utilizării succesive de către pacienți pozitivi/negativi. Timpul de multe ori înseamnă viață, iar viața nu are preț

Momentan, specialiștii de la Siemens fac ultimele reglaje înainte de obținerea autorizației de funcționare de la CNCAN.

Achiziția a fost realizată în cadrul proiectului „Creșterea capacității Spitalului Județean de Urgență Bistrița de gestionare a crizei sanitare COVID-19″ în valoare de 38.174.261,90 lei, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud”, a transmis Gabriel Lazany, managerul SJUB.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...