1.9 C
Bistrița
miercuri, decembrie 1, 2021

Vaccinarea copiilor – obligatorie!? Se anunță amenzi uriașe pentru părinți, în anumite cazuri

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România, chiar de la finalul lunii februarie! Autoritățile vor să țină astfel sub control bolile care pot fi prevenite prin imunizare. Se anunță amenzi astronomice, în anumite situații, pentru cei care refuză:

Pe masa deputaților se află în aceste zile un act normativ referitor la vaccinarea copiilor. Acesta ar putea fi dezbătut în procedură de urgență – anunță Digi 24.

Proiectul de lege este blocat de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la Camera Deputaților. Senatul adoptase actul normativ încă din octombrie 2017. 

Proiectul de lege prevede, între altele, că părinții ar putea fi usturător sancționați în anumite situații. Este vorba despre acțiunile de informare în legătură cu beneficiile imunizării.

Dacă părinții sau tutorii legali refuză să participe la acțiunile de informare ar putea primi o amendă de până la 10.000 de lei. Asemenea întâlniri de informare vor fi organizate inclusiv de medicul de familie. 

Părinții pot refuza vaccinarea copilului, însă doar dacă el prezintă o reacție adversă la unul sau mai multe vaccinuri. Totodată, intoleranța copilului trebuie dovedită printr-un certificat, se mai precizează în proiectul de lege.

Dacă legea este adoptată în forma actuală, copiii nevaccinați ar putea să nu mai fie acceptați la grădinițe sau la școli.

Unitățile de învățământ vor fi totodată obligate să solicite o adeverinţă care să ateste vaccinarea. 

Deocamdată, în România este obligatorie doar vaccinarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatitei B.

Sursa: Digi 24

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.