4.4 C
Bistrița
miercuri, octombrie 20, 2021

Se întâmplă în Bistrița: În amintirea milioanelor de victime ale Holocaustului…

Cele 6 milioane de victime care s-au stins în urma atrocităților din lagărele de concentrare nazistă Auschwitz – Birkenau vor fi comemorate mâine, la Sinagoga Bistrița. 

Între victimele Holocaustului care au fost comemorate azi în întreaga țară s-au aflat și bistrițeni.

În iunie 1944, din Bistrița au fost deportați 4800 de evrei. Alți aproape 2700 de evrei au fost din Beclean, Șintereag și văile adiacente, care în acel moment aparțineau fostului județ Someș, cu capitala la Dej. 

Ziua de 27 ianuarie a fost declarată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Ea marchează eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau în 27 ianuarie 1945 de către trupele sovietice. Cu acest prilej, la Sinagoga din Bistrița va fi organizat un concert extraordinar.

Evenimentul dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului este organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Comunitatea Evreilor din Bistrița și Societatea de Concerte Bistrița.

Programul concertului cuprinde piese și poeme de mare popularitate.

Invitați sunt soprana Dana Păcuraru, violonistul Claudiu Hontilă, pianista Meda Nemeti. Tenorul Eugen Raită și pianistul Cristian Lepădatu vor urca de asemenea pe scena Sinagogii, cu acest prilej. Concertul în memoria victimelor Holocaustului are loc marți, 28 ianuarie 2020, de la ora 18:00.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: 

De ce ai nevoie de Magic 5 Bistrița pentru afacerea ta?

Magic 5 Bistrița este ingredientul lipsă ce va ajuta la propulsarea afacerii dumneavoastră către următorul nivel.