-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Vaccinarea cu doza a treia începe la final de lună! Care sunt procedurile:

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a hotărât astăzi să se înceapă administrarea celei de-a treia doză de vaccin, pentru cei vaccinați deja în iarnă și primăvară. Aceștia se vor putea vaccina începând cu data de 28 septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă, administrarea celei de-a treia doză va începe în 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager.

Cea de-a treia doză este recomandată mai ales persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe: cei peste 65 de ani, cei care au boli cronice sau persoanele din centrele medico-sociale. De asemenea este recomandată vaccinarea cu doza 3 persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

„Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală”, se mai arată în comunicatul remis presei.

Doza de rapel se va face doar cu Pfizer BioNTech sau Moderna. Cei care vor să facă cea dea treia doză se pot vaccina cu o programare pe platforma națională, precum și prin prezentarea directă în centrele de vaccinare.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...