23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Valea Ilvelor, pe lista celor mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul. Ghidul european Europe by Rail a recomandat-o în două ediții

Natura din Lunca Ilvei, Ilva Mare și Ilva Mică au fost incluse pe lista celor mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul. Ghidul European Europe by Rail a recomandat Valea Ilvelor în 2017 și 2019.

Într-un material care surprinde cele mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul prin România, hotnews.ro recomandă Valea Ilvelor, mai exact Linia 502, care face legătura dintre Transilvania și Bucovina și între județele Bistrița-Năsăud și Suceava.

Aceasta a fost recomandată și de ghidul european  Europe by Rail – The Definitive Guide în 2017 și 2019. Traseul propus are peste 900 de kilometri și este: Debrecen – Oradea – Cluj – Suceava și Liov.

În ghid se menționează că cea mai frumoasă porțiune este Linia 502, care include Lunca Ilvei, Ilva Mare și Ilva Mică.

Această cale ferată pornește din Suceava și are ca punct final localitatea Ilva Mică. Are o lungime de 191 de kilometri și este electrificată pe toată distanța. Este una dintre cele mai importante din nordul României și trece prin Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Foto: Electron Cristi Facebook

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: