6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Valea Ilvelor, pe lista celor mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul. Ghidul european Europe by Rail a recomandat-o în două ediții

Natura din Lunca Ilvei, Ilva Mare și Ilva Mică au fost incluse pe lista celor mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul. Ghidul European Europe by Rail a recomandat Valea Ilvelor în 2017 și 2019.

Într-un material care surprinde cele mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul prin România, hotnews.ro recomandă Valea Ilvelor, mai exact Linia 502, care face legătura dintre Transilvania și Bucovina și între județele Bistrița-Năsăud și Suceava.

Aceasta a fost recomandată și de ghidul european  Europe by Rail – The Definitive Guide în 2017 și 2019. Traseul propus are peste 900 de kilometri și este: Debrecen – Oradea – Cluj – Suceava și Liov.

În ghid se menționează că cea mai frumoasă porțiune este Linia 502, care include Lunca Ilvei, Ilva Mare și Ilva Mică.

Această cale ferată pornește din Suceava și are ca punct final localitatea Ilva Mică. Are o lungime de 191 de kilometri și este electrificată pe toată distanța. Este una dintre cele mai importante din nordul României și trece prin Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Foto: Electron Cristi Facebook

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: