8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Valea Ilvelor, pe lista celor mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul. Ghidul european Europe by Rail a recomandat-o în două ediții

Natura din Lunca Ilvei, Ilva Mare și Ilva Mică au fost incluse pe lista celor mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul. Ghidul European Europe by Rail a recomandat Valea Ilvelor în 2017 și 2019.

Într-un material care surprinde cele mai frumoase peisaje oferite de călătoriile cu trenul prin România, hotnews.ro recomandă Valea Ilvelor, mai exact Linia 502, care face legătura dintre Transilvania și Bucovina și între județele Bistrița-Năsăud și Suceava.

Aceasta a fost recomandată și de ghidul european  Europe by Rail – The Definitive Guide în 2017 și 2019. Traseul propus are peste 900 de kilometri și este: Debrecen – Oradea – Cluj – Suceava și Liov.

În ghid se menționează că cea mai frumoasă porțiune este Linia 502, care include Lunca Ilvei, Ilva Mare și Ilva Mică.

Această cale ferată pornește din Suceava și are ca punct final localitatea Ilva Mică. Are o lungime de 191 de kilometri și este electrificată pe toată distanța. Este una dintre cele mai importante din nordul României și trece prin Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Foto: Electron Cristi Facebook

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...