-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Valer Dumitru, candidat pentru funcția de primar al comunei Maieru, despre nevoia de profesionalizare a administrației locale

În „secolul vitezei” și în anul 2020 când, forțați de împrejurări, cele mai multe activități şi interacțiuni cu instituțiile s-au mutat online, nevoia unei primării digitalizate și în Maieru a devenit una urgentă. Din motive de siguranță și timp, e nevoie ca toți cetățenii, să aibă o interacțiune mai eficientă online cu administrația locală, indiferent de motiv.

Oamenii au așteptări tot mai ridicate și parte din explicația pentru care cetățenii consideră politica și actul administrativ drept unul opac, corupt sau pur și simplu de neînțeles, este tocmai clasica birocrație, care nu face decât să îngreuneze orice tentativă de dezvoltare.

Iată propunerile echipei USR PLUS Maieru pe DIGITALIZARE:

  • Posibilitatea de a susține audiențe online la primar şi la consilieri locali, în condiții de siguranță.
  • Transmiterea live/înregistrarea ședințelor de Consiliu Local în care se decid aspecte de mare interes pentru comunitate, astfel încât cetățenii care nu pot participa la ședință, să poată urmări modul în care se iau deciziile de către aleșii lor.
  • Realizarea unei aplicații prin care cetățenii să poată sesiza diverse probleme administrative sau sesizări directe privind depozitările ilegale de gunoi sau terenuri cu ambrozie.
  • O platformă integrată care să simplifice şi să digitalizeze principalele interacțiuni cu cetățenii și să ofere servicii precum: asistența socială, impozite și taxe locale, documentații de urbanism și cadastru, registrul agricol, evidența populației, etc.
  • Posibilitatea de a urmări live, oricând și de oriunde, stadiului proiectelor și activităților din primărie.

Digitalizarea primăriei vine ca o necesitate care să acopere atât nevoile cetățenilor, cât și nevoile funcționarilor publici – simplificarea procedurilor interne, a modului de lucru și creșterea eficienței prin oferirea unor facilități precum: siguranța unui mediu online integrat fără riscul de a pierde documente, sprijin în realizarea sarcinilor operaționale prin automatizarea sarcinilor repetitive, acces permanent la documentele interne, reducerea erorii umane în activitatea zilnică.

Într-o societate modernă nici o structură nu poate opera eficient și nu poate oferi servicii de calitate dacă nu dispune de tehnologie. Cu toții, ne dorim sa avem o primărie flexibilă, deschisă și transparentă.

(Articol electoral comandat de Partidul USR-Plus – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar: 21200251)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: