9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

VIDEO: Ada Milea, distinsă cu premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol!

Artista Ada Milea – absolventă a Colegiului „Liviu Rebreanu” din Bistrița care susține frecvent concerte la Sinagoga din Bistrița – a fost distinsă ieri seară cu premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol!

Printre laureații Galei Premiilor Uniter s-a numărat și artista Ada Milea, cea care ne încânta cu un recital de excepție anul trecut, la Festivalul Poezia e la Bistrița

Peste 250 de artiști, profesioniști din lumea culturală și apropiaţi ai fenomenului teatral, au fost prezenți ieri seară la cea de-a 28-a ediție a Galei Premiilor UNITER. 

Evenimentul s-a desfășurat la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”. Gala Premiilor Uniter a avut loc în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareș (critic de teatru), Crina Mureșan (actriță) și Cristina Rusiecki (critic de teatru) a decis câștigătorii celor 11 categorii de premii. 

Chiritza în concert, după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, a fost desemnat la Craiova cel mai bun spectacol.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/e7-3RS0MJtE” /]

Premiile pentru cei mai buni actori în roluri principale au fost obținute de Anca Hanu (pentru Chiritza Bârzoi din „Chiritza în concert”) și Lucian Ionescu (pentru Gomez Addams din spectacolul „Familia Addams”, regia, coregrafia şi costumele Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior Bucureşti).

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/FX2K2Z7cF20?list=PL6ms9o7jhmuVfFZN39hkAkwY8QVlkzq6i” /]

Foto @ Gala Premiilor Uniter / Andrei Gîndac: 

Spectacolul regizat și creat de Ada Milea este prezentat pe site-ul Teatrului Național din Cluj: „Deși Vasile Alecsandri și Matei Millo s-au inspirat din viața și obiceiurile secolului al XIX-lea, creând un personaj tipic micii burghezii ariviste, Chirița/Chiritza își găsește ușor multiple echivalențe în societatea noastră contemporană.

Cu aerul ei de superioritate afișat, cocoloșindu-și fetele pe care le vede de zece ori mai frumoase decât sunt, mereu la vânătoare de bani și averi, tiranică, dar emoționându-se la orice mic cadou sau compliment, alunecoasă în relațiile cu bărbații și leșinând în fața atenției primite de la cei cu relații și influență, Chiritza nu ne poate fi totuși complet antipatică.

E un Monsieur Jourdain în variantă feminină românească, pe care Ada Milea și Anca Hanu îl învestesc cu o nouă energie de un comic exploziv, ridiculizând toată gama de false pretenții, snobism, lipsă cultură și sensibilitate kitsch…” 

Foto Deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...