1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Valul trei al pandemiei a ucis aproape 100 de bistrițeni la Urgențe sau pe secție

Românii au dus ieri ramuri de salcie la mormintele celor dragi plecați de lângă ei. Unii au rămas fără cei dragi din cauza COVID-ului. Aproape 200 de bistrițeni au fost ”luați” de valul trei al pandemiei, de la începutul acestui an. Aproape 100 au murit în UPU sau pe secție.

Sâmbăta lui Lazăr, ziua antemergătoare sărbătorii de Florii, este încă un prilej în care românii își amintesc de cei dragi plecați de lângă ei, dar și de speranța revederii, a învierii, exact ca în cazul lui Lazăr.

Ieri, mulți români și-au amintit că cei dragi le-au fost luați de pandemia de coronavirus. Astfel, și despărțirea a fost mai dureroasă decât dacă lucrurile ar fi decurs…normal.

Valul trei al pandemiei a fost cel mai ”crunt” de până acum. La spitale ajungeau cei infectați în stare gravă, medicii văzându-se, de multe ori, neputincioși.

Și la noi în județ, valul trei al pandemiei a omorât 187 de bistrițeni, în perioada 1 ianuarie – 15 aprilie 2021, reprezentând aproape 40 LA SUTĂ din  totalul deceselor înregistrate de la începutul pandemiei până la jumătatea lui aprilie.

Conform informațiilor furnizate de Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 96 dintre aceștia nici măcar nu au mai trecut pe la ATI. Starea lor s-a agravat brusc, decedând în UPU sau pe secție.

Cel mai tânăr bistrițean care a murit în valul TREI al pandemiei, în perioada mai sus menționată, a avut 40 de ani.

Valul trei a mai ”bifat” un record negativ. Cel mai tânăr pacient depistat cu COVID a fost un nou născut, a cărui mamă era infectată la momentul nașterii.

Astăzi,  25 aprilie 2021, datele privind pandemia de Coronavirus la nivelul județului Bistrița Năsăud arată așa:

 • 11.440 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 505 cazuri active (108 persoane izolate în spital, 397 la domiciliu);
 • 560 decese înregistrate în Corona-Forms;
 • 523 persoane în carantină;
 • 149 teste efectuate (dintre care 53 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 81 teste rapide).
 • Informații referitoare la campania de vaccinare în județul Bistrița-Năsăud:
  •  Vaccin administrat până în prezent: 58.756 doze;
  • 1.154 doze administrate ieri, 24.04.2021;
  • Totalul numărului de persoane vaccinate cu rapel este de 21.536.

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...