22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Varianta ocolitoare a Bistriței, în cărți! La fel și drumul expres Bistrița-Cluj. Politicienii au căzut la pace

Au fost semnate două acorduri între instituții reprezentative din Bistrița-Năsăud și de la nivel național entru două sectoare de drum, respectiv varianta ocolitoare a Bistriței și un drum expres dintre Bistrița și Cluj-Napoca.

Semnatarii din primul contract de colaborare, al drumului express, au fost Consiliul Județan Bistrița-Năsăud, Consiliu Județean Cluj, Primăria Municipiului Bistrița și CNAIR, iar în cel de-al doilea, pentru varianta ocolitoare, au fost adăugate două UAT-uri : Primăria Comunei Livezile și Primăria Comunei Budacu de Jos.

Proiectul „Drum Expres Cluj – Dej – Bistrița” este format din două sectoare de drum, respectiv drumul expres Dej – Bistrița, ca parte a aliniamentului Autostrăzii Nordului și sectorul independent de drum expres Cluj – Dej.

Potrivit acestui acord, părțile convin să colaboreze pentru susţinerea procesului de selecţie a modului de definire și conectare a aliniamentelor drumurilor expres Cluj – Dej și Dej – Bistriţa, a identificării eventualelor constrângeri la nivel local și judeţean, a emiterii cu celeritate a avizelor și certificatelor de urbanism necesare, a facilitării accesului proiectanţilor care vor implementa/implementează cele două contracte de prestări servicii de proiectare.

Conform documentației, acesta va fi proiectat astfel:

„Proiectarea și implementarea proiectului „Drum Expres Cluj – Dej – Bistrița” se vor realiza în două etape:

Perioada de valabilitate a Acordului de colaborare începe la data semnării acestuia de către părți și încetează la data demarării etapei a doua.

Potrivit acordului, CNAIR S.A. se obligă să demareze întreaga activitate pentru obţinerea fondurilor externe nerambursabile necesare implementării etapei 1 în cadrul POIM 2014-2020 și să deruleze întregul proces necesar implementării etapei de proiectare a Autostrăzii Nordului și a sectorului de drum expres Cluj – Dej. Totodată, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Consiliul Judeţean Cluj și Primăria Municipiul Bistriţa se obligă să asigure întregul suport necesar pe perioada pregătirii proiectului, în conformitate cu competenţele legale”.

Cel de-al doilea proiect mare și important pentru Bistrița este obiectivul de investiții „Varianta de ocolire Bistrița” dintre Bistrița și Vatra Dornei, ca parte a interconectării aliniamentului Autostrăzii Nordului la municipiul Bistrița.

Potrivit Acordului de colaborare, „părțile convin să colaboreze pentru susținerea procesului de selecție a modului de interconectare a municipiului Bistrița la aliniamentul Autostrăzii Nordului (lot 2, Bistrița-Vatra Dornei), a identificării eventualelor constrângeri la nivel local, a emiterii cu celeritate a avizelor și certificatelor de urbanism necesare, a facilitării accesului proiectantului care implementează contractul de prestări servicii de proiectare pentru lotul 2 al Autostrăzii Nordului pentru realizarea studiilor de teren, precum și a oricăror alte activități necesare în scopul proiectului”.

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Povești pentru prosti,la fel ca toate promisiunile voastre de politicieni mincinoși,voi stiti ca in 2024 toti veti pleca deja oameni au realizat ce fel de lepre sunteti.

    • Stimate carcotas nu mai vb prost fara sa te uiti de unde sa plecat si pana unde sa ajuns , si sa nu uiti un lucru in istoria Bistritei nu a fost un presedinte al consililului judetean mai implicat de cat Radu Moldovan si dupa ce nu va mai fi veti pomini numele lui .Uitate ce au facut cei care eu fost inaintea lui ca acuma sunt legati unu de celalalt si cand au crezut ca a trecut apa si a spalat si pot sta cu averi si conturi grase vin procesele .

  2. Dupa o asemenea stire in sfarsit putem sa tragem apa la baie. Ca ne doare fundul de asteptat. Totusi tare bancul cu stirea. Va doresc toate cele bune si sper ca oamenii sa inteleaga ca sunt doar promisiuni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...