22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Vasile Goncear, campionul ce a adus luptele libere în județ, implicat într-un scandal mediatic: „Nu e adevărat că mi-am răpit copiii!”

Vasile Goncear, campionul care a adus în Bistrița-Năsăud luptele libere, se află în mijlocul unui scandal, fiind acuzat de răpire internațională de copii, într-un articol publicat de Gândul. „E un reporter fals, ce din scandal trăiește! Nu e adevărat că mi-am răpit copiii. Am acte, am tot ce trebuie ca să dovedesc că nu e adevărat!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Vasile Goncear.

Rus de origine, Vasile Goncear a ajuns acum mulți ani în județul nostru. Fostul campion al URSS la lupte libere s-a stabilit la Beclean, unde a și început să predea acest tip de sport, copiilor.

Oferea cursuri gratuite copiilor, antrenându-i în diferite locații, deoarece nimeni nu i se alătura în acest demers, și nimeni nu i-a oferit gratuit o sală de antrenamente.

La finalul lunii septembrie 2016, a avut sorți de izbândă și a primit o sală unde să antreneze copiii, GRATUIT.

Vasile Goncear a descoperit-o aici pe Ionela Rus și l-a ajutat pe beclenarul Sorin Lăcătuș să câștige titlul de campion național la lupte libere în 2019.

Anul 2019 a fost și anul în care Vasile Goncear a dispărut din peisajul bistrițean.

La începutul lunii martie 2021, ziarul Gândul îl aduce pe Vasile Goncear în prim plan, într-un articol „defăimător”, după cum spune fostul campion. În acest articol, rusul este acuzat de răpire internațională de copii și este catalogat ca fiind un om violent, având 11 plângeri pentru violență.

Fostul antrenor al Clubului de Lupte Libere Beclean a luat legătura cu reporterii Bistrițeanul.ro, în dorința de a se apăra.

Nu mi se pare normal să faci un asemenea articol! Eu și fosta soție am divorțat, dar avem trei copii împreună. Ea a lipsit din viața noastră aproape 5 ani, cei care mă cunosc vă pot confirma că am fost la Beclean tot singur cu copiii.

Copiii  noștri sunt născuți în Spania, unde am stat o perioadă ca familie, și au cetățenie spaniolă. Apoi am fost la Beclean, iar acum m-am reîntors în Spania. Am avut o firmă aici și mi-am reluat activitatea acum. Mi-a fost mai ușor, pentru că firma a fost de pe atunci constituită legal, așa că acum sunt aici. Doi dintre cei trei copiii noștri sunt cu mine, și va veni și fata cea mai mare.

Eu am procură, am împuternicire, am semnăturile fostei soții, am acte, am tot. Ea nu s-a interesat cinci ani deloc de copii, și acum, dintr-o dată, mă acuză de așa ceva. Copiii vorbesc zilnic cu mama lor, nu e vorba de nicio răpire”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Vasile Goncear.

Acesta a mai declarat că cel care ar sta la baza articolului din ziarul Gândul este un… fals reporter.

E unul, Claudiu Grigoraș, care se dă drept reporter pentru ceva ziar de știri internațional. Dar el e un reporter fals și scrie numai lucruri de scandal. M-a contactat și pe mine și așa pune întrebările și așa vorbește cu tine de te face să îți ieși din temperament și apoi scrie știri de scandal.

Am crezut că fosta soție a comandat articolul, dar s-ar părea că totul a pornit de la un fost angajat, de aici, din Spania, cu care am avut niște neînțelegeri. Acesta, apoi soția, și m-am trezit că sunt acuzat de răpire de copii și violențe. Păi da și soția mea când a văzut în articol că apar 11 plângeri de violență a întrebat de unde așa ceva?

Nu mi se pare normal să fiu acuzat de violență în familie și de răpire de copii, când pentru noi, cei din nația mea, familia e foarte importantă. Eu îmi iubesc enorm de mult copiii și am acte de împuternicire pentru a-i lua cu mine aici. Eu NU mi-am răpit copiii. Că fosta soție vrea să îi ia înapoi, după ce nu s-a interesat de ei cinci ani de zile, asta e altă poveste. Dar eu tot ce am făcut, am făcut legal, și am documentele care dovedesc acest lucru”, a declarat Vasile Goncear.

Într-adevăr, soția acestuia a depus plângere la Poliția Beclean.

Dosarul s-a aflat în instrumentarea polițiștilor din cadrul Poliției orașului Beclean și a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean. Cercetările au fost efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului și încălcarea ordinului de protecție”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb.

Există un dosar înregistrat la noi, dar e în faza de cercetare. Nu s-au putut face audieri în caz, pârâtul nefiind prezent. S-au audiat martori, dar pârâtul nu a putut fi audiat. Nici nu s-a putut face comisie rogatorie pentru a fi adus la audieri, așa că așteptăm să se întoarcă. Nu avem pârghii pentru a-l aduce în țară”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Întrebat despre CUM era Vasile Goncear, un bistrițean care l-a cunoscut îndeaproape nu are decât cuvinte de laudă.

El a adus luptele libere la noi în județ. Și el a fost campion. Avea relațiile sale de prin Ucraina și Rusia și a organizat competiții sportive. S-a zbătut mult și era pasionat. Copiii lui veneau și la mine la sală și era un familist convins. Îi iubea enorm de mult și se îngrijea de ei, că era despărțit de nevastă. Îi ducea și aducea de la școală, le cumpăra tot felul de lucruri.

Îmi amintesc că într-o zi era ziua unuia dintre copiii lui. Și a venit la sală cu tort și cu confetti. Nu mai văzusem noi așa ceva pe atunci. Dădea totul pentru copii. S-a zbătut mult și pentru sport, la noi în județ. La un moment dat Federația Română de Sport l-a susținut, dar nu îndeajuns.

Am înțeles că de asta ar fi și dispărut din peisaj, pentru că nu câștiga îndeajuns ca să își întrețină copiii. Adică, avea trei copii de crescut și de întreținut. Știu că avea ceva firmă înainte și s-ar fi reîntors la ea. Dar de vreo doi ani nu am mai auzit de el, decât că ar fi plecat. A fost un om pasionat de ceea ce făcea, dar nu-și putea crește cei trei copii din pasiunea lui”, a povestit Vasile Bancea, pentru Bistrițeanul.ro.

Bistrițeanul.ro se află în posesia copiilor tuturor actelor pe care Vasile Goncear le menționează în apărarea sa și care arată că are împuternicire pentru a-și scoate copiii din țară.

Foto – Facebook

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...