11.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Verzii au depus la Primăria Bistrița aproape 5000 de semnături împotriva modernizării Pieței Centrale

Verzii au reușit să adune aproape 5000 de semnături din partea bistrițenilor care vor să blocheze proiectul de modernizare a Pieței Centrale. Aceștia au vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre efectele negative pe care le-ar avea tăierea arborilor, dar și despre cei care au semnat – bucuroși că majoritatea au fost tineri.

Bistrițenii nu au rămas insensibili la subiectul legat de modernizarea Pieței Centrale. Aproape 5000 de semnături au reușit verzii să adune împotriva acestui proiect, majoritatea provenind din mediul online.

Astăzi, verzii au organizat o nouă conferință de presă în cadrul căruia au reiterat efectele negative pe care distrugerea spațiului verde din jurul Bisericii Evanghelice l-ar putea avea, iar imediat după s-au îndreptat spre Primăria Bistrița, acolo unde au depus semnăturile.

„Mulțumesc celor 4.690 de bistrițeni. Iată, din nou am dat dovadă de civism și să știți că lumea este extrem de sensibilă când e vorba de spații verzi. Ca atare, în urma acestor semnături – 137 de tabele, adică 1.370 de semnături și 3.320 pe petiția online – acești bistrițeni inimoși transmit clar un semnal tovarășilor din primărie, tovarășului primar, să nu ne betoneze, să nu ne daleze viața. Nu știm dacă pe lumea cealaltă ajungem în loc cu verdeață. Până una alta, avem nevoie de această verdeață aici, pe timpul vieții. Totodată, atrag atenția consilierilor locali să retragă acest proiect neprietenos cu mediul, cel puțin până când situația juridică a terenului este clarificată. Mie mi se pare și considerăm că încă din 2015 s-a dat un aviz de legalitate ilegal și ilegitim pentru proiectul privind Piața Centrală”, a declarat Marius Bălan.

Acesta nu exclude nici varianta organizării unui referendum dacă administrația locală nu revizuiește acel proiect.

În plus, Partidul Verde a depus pe lângă cele 4.690 de semnături împotriva proiectului „Modernizare Piața Centrală” și o contestație la propunerea APM BN cu privire la Decizia etapei de încadrare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: