16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

3000 de voluntari curăță astăzi Via Transilvanica. Două gropi de gunoi de pe traseu, desființate azi

Astăzi se sărbătoresc 5 ani de când a fost lansată ideea Via Transilvanica. Cu această ocazie, nu mai puțin de 3000 de voluntari curăță astăzi cea mai lungă potecă tematică din țară. De asemenea, în prezența ministrului Mediului, sunt desființate două gropi de gunoi de pe traseu.

3000 de voluntari curăță astăzi Via Transilvanica, în cea mai amplă inițiativă de acest gen. Așa se marchează și Ziua Bună! Ziua Voluntarilor Mici, mare parte din voluntari fiind copii.

„Elevi de la 35 de școli, părinți adoptivi de km, companii, primării, alte autorități, toți participă simultan la o curățenie generală pe mai multe sectoare de pe VT în cadrul proiectului Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici pe Via Transilvanica. Proiectul se desfășoară pentru a șasea oară, de această dată prin comunitățile străbătute de VT și are un puternic caracter educativ. Scopul principal este formarea de nuclee locale din elevi și profesori din școlile din proximitatea VT ca aceștia să se familiarizeze cu tot ce înseamnă Via Transilvanica: drumeți, borne, marcaje, obiective turistice, natură”, anunță Tășuleasa Social, organizatorul evenimentului.

Prezent este și ministrul Mediului, Apelor și al Pădurilor Tanczos Barna, care va desființa două gropi de gunoi de pe Via Transilvanica:

„Astfel de gropi de gunoi comunale sunt prezente prin multe localități, lucru devenit deja o problemă națională. Dorim să subliniem importanța desființării fizice și din mentalul colectiv al acestor focare și să căutam soluții ca ele să nu mai existe”, mai spun reprezentanții Tășuleasa Social.

Foto: Tășuleasa Social

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.