26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

VIDEO: 4 elevi de la Colegiul „Andrei Mureșanu”, în Spania, cu ajutorul lui Harry Potter…!

4 elevi din clasa a VI-a, de la Colegiul „Andrei Mureșanu”, au petrecut o săptămână memorabilă în Spania, cu ajutorul lui Harry Potter. 

La Colegiul „Andrei Mureșanu” se desfășoară încă de anul trecut proiectul Erasmus+ „Harry Potter and the case of the sick Earth”, în orașul Torrejon de Ardoz, Spania.

VIDEO: Scrisori de la un celebru profesor al lui Harry Potter, pentru elevii Colegiului „Andrei Mureșanu”…!

Zilele trecute s-a desfășurat și prima mobilitate a proiectului. Au participat 4 elevi din clasa a VI-a C de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița. E vorba de Sara Muscar, Ana Erenț, Andrei Tompa și Dan Nușfelean.

Ei au fost însoțiți de bibliotecara Nicoleta Butuza și profesor învățământ primar Dorina Podina. În proiect au fost implicați alți zeci de elevi și profesori din Spania, Grecia și Italia. 

FOTO: Harry Potter și lumea misterioasă a pădurii. Experiențe „atractive, ingenioase și amuzante”, la CNAM

Prima zi a mobilității a început cu primirea participanților țărilor partenere. Elevii și profesorii școlii C.E.I.P. La Gaviota, Torrejon de Ardoz (Spania) le-au pregătit un  scurt program artistic oaspeților.

Participanții au vizitat apoi primăria orașului Torrejon de Ardoz – oraș în care trăiește o mare comunitate de români. Au fost întâmpinați de primar, care a dăruit fiecărei echipe din țările partenere macheta clădirii primăriei.

După prânz a avut loc primul workshop al mobilității, în Parcul Europa. Parcul adăpostește 18 reproduceri, la scară mai mică, a unor monumente și clădiri semnificative din Europa.

Aici elevii, împărțiți pe echipe, au avut de căutat informații și de răspuns la întrebări despre clădirile și monumentele parcului.

În cea de-a doua zi, participanții s-au îndreptat spre Parcul Retiro din Madrid. Aici au întâlnit o mare varietate de specii rare de plante, despre care au aflat informații de la doi specialiști în botanică. Echipele au realizat câte un spot pe teme de protejare a mediului. Ziua s-a încheiat cu o plimbare prin centrul Madridului.

A treia și a patra zi au fost dedicate activității în ferma pedagogică de la Albitana. Doi monitori au organizat activitățile din fermă. Elevii au învățat despre energia regenerabilă, vizitând și o casă ecologică. Au confecționat diferite obiecte din hârtie reciclată și au făcut o drumeție într-o pădure de stejari.

La întoarcerea în Torrejon de Ardoz, au vizitat parcul „Magicas Navidades”, amenajat în fiecare an cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În ultima zi, participanții au vizitat Centrul de educație pentru mediu „El Caserio de Henares”. Este o arie protejată din zona Madridului, unde copiii au admirat animale și plante în mediul lor natural. Elevii au primit și misiunea de a planta câteva plante aromatice. După-amiaza a avut loc ceremonia de încheiere, participanții primind diplome și certificate de participare.

A fost o săptămână plină de activități interesante, dar și de bucurie. Copiii s-au împrietenit atât de bine, încât la despărțire s-a lăsat cu lacrimi… Ne-am bucurat mult că, după un prim an de proiect în care nu am putut efectua nicio mobilitate din cauza pandemiei, în acest an am avut ocazia să mergem la coordonatorii proiectului, prietenii noștri din Spania.

Și abia așteptăm să învățăm alte lucruri noi despre cum putem proteja planeta în viitoarele mobilități. Va fi una în Grecia, în luna martie și una în Italia, în aprilie. Iar în mai vom fi noi fericitele gazde ale ultimei mobilități din acest proiect minunat”, a transmis învățătoarea Dorina Podină de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!