10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

VIDEO: A lucrat 13 ani în top management. Acum vrea să devină deputat. „M-am săturat! De 30 de ani suntem într-o continuă tranziție”

A lucrat 13 ani în top management. Acum vrea să devină deputat. „M-am săturat! De 30 de ani suntem într-o continuă tranziție… Am intrat cu idealism și energie multă în politică… Din interior lucrurile se văd și mai urât decât se prezintă ele în exterior… Dar partea bună este că foarte puțini colegi care au renunțat. Încă suntem acolo. Mai determinați ca niciodată”, a afirmat Lorant Sas, co-președintele USR-Plus, la Bistrițeanul Live.

Lorant Sas și Emilian Gabor – candidații USR Bistrița-Năsăud situați pe primele poziții – la alegerile parlamentare din 6 decembrie, s-au prezentat în cadrul unei emisiuni la Bistrițeanul Live.

Emilian Gabor este unul dintre membrii fondatori ai USR Bistrița-Năsăud din 2016. Din 2019 este președintele filialei locale USR Năsăud.

Este licențiat în economia comerțului, turismului și serviciilor, deține și brevet de turism, iar de aproape 7 ani lucrează ca economist la SC Ineu SRL din Năsăud.

Am experiență și ca administrator, am manageriat două cluburi în Cluj-Napoca, unde se organizau spectacole, teatru, stand up comedy. Am avut contact atunci cu viața culturală a Clujului și a artiștilor underground”, a povestit Emilian Gabor.

Cum a hotărât că merită să se implice în politică?

S-a săturat să-l scoată politicienii la proteste pe frig și ploaie… După ce a participat și la proteste pentru Roșia Montana sau împotriva Ordonanței 13, Emilian Gabor și-a dat seama că trebuie să facă pasul decisiv.

Mi-am dat seama că trebuie să ajungem noi acolo unde se iau deciziile, să fim factor decizional, să ajungem în poziții cheie și să îndreptăm lucrurile”, a mărturisit Emilian Gabor.

Candidatul USR-Plus la Senat a mai recunoscut că, din experiența sa politică de până acum, l-a dezamăgit caracterul oamenilor care gândesc ceva, dar fac altceva și acționează diferit. „Cred că ar trebui să încercăm noi să fim cât mai buni, pentru a deveni un model pentru ceilalți. Cred că ar trebui să încercăm să ne păstrăm la fel de idealiști și cu picioarele pe pământ, pe măsură ce înaintăm în politică…”, a mai spus Emilian Gabor.

Lorant Sas, co-președintele filialei Plus Bistrița-Năsăud, a povestit la Bistrițeanul Live că are 47 de ani și este de profesie inginer chimist.

După terminarea facultății a locuit vreme de 10 ani în Cluj, apoi a stat în Italia un an de zile, unde a făcut proiectare de instalații pentru industria chimică.

La Bistrița, a lucrat timp de 13 ani în top management – la început pe partea de producție, apoi a manageriat companii în grupul Teraplast.

Anul trecut am părăsit grupul Terplast, acum lucrez în cadrul altei companii din Bistrița. Am intrat în politică în decembrie 2018, chiar de la înființarea partidului Plus în oraș. Am făcut parte înainte din RO100 – mișcarea premergătoare Plus. Am făcut parte din grupul de inițiativă județean, am devenit apoi președintele organizației.

Am intrat în politică pentru că m-am săturat de 30 de ani de tranziție continuă… Doar o masă critică de oameni buni și profesioniști pot să schimbe fața acestei țări și pot să schimbe clasa politică, felul de a face lucruri sau felul de a gândi…”, a explicat Lorant Sas.

Și Lorant Sas s-a declarat dezamăgit de politică. „Am intrat cu idealism, cu energie multă, dar am găsit ceea ce vedem cu toții… Din interior lucrurile se văd și mai urât decât se prezintă ele în exterior… Dar partea bună este că foarte puțini colegi care au renunțat. Încă suntem acolo. Mai determinați ca niciodată, pentru că vin alegerile. Pentru că noi știm că acum trebuie să scoatem un scor bun, ca să ajungem în poziția de a schimba pârghiile…”, a mărturisit Lorant Sas. 

Mai multe detalii despre strategia USR-Plus la alegerile parlamentare din decembrie puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/BntDoz3bEzM” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.