9.5 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

VIDEO: Aproape 19 milioane de euro, investiți în ultimii patru ani, la Lunca Ilvei. Ce regretă primarul Flaviu Lupșan

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Flaviu Lupșan, din Lunca Ilvei, a vorbit despre proiectele care s-au derulat în localitate, în ultimii ani. Ce regretă primarul Flaviu Lupșan:

În Lunca Ilvei se derulează câteva proiecte finanțate prin PNDL. „E vorba de modernizarea drumurilor forestiere – aproximativ 13,9 kilometri, care se va finaliza în primăvara anului viitor. Sperăm să ne fie favorabilă și vremea, căci până acum nu s-a întâmplat asta”, a explicat primarul din Lunca Ilvei.

Un alt proiect la care Flaviu Lupșan ține mult este și amenajarea zonei Platforma, strada Fabricii. „Este un cartier care adună pe lângă creșă, sală de sport, blocuri ANL, și fostele blocuri – o parte cazărmi militare din vremea Imperiului Austro-Ungar. Este un cartier frumos acolo. Locuiesc în zonă cam 80 de familii. După finalizarea proiectului, va arăta cu totul altfel”, a promis Flaviu Lupșan.

Tot prin PNDL, aici se derulează și proiecte referitoare la asfaltarea unor străzi, finalizarea a două poduri și un proiect pe infrastructură. „Am depus un proiect și pentru modernizarea drumurilor din amonte de calea ferată, care separă oarecum localitatea”, a precizat Flaviu Lupșan. 

Modernizarea iluminatului public este un alt proiect aflat în derulare. Urmează să fie semnat contractul de finanțare. Și  dispensarul uman va fi modernizat. cu finanțare prin CNI.

Dacă școala am adus-o la standardele cele mai bune, urmează o reparație capitală la grădiniță”, a mai anunțat Flaviu Lupșan, mulțumind profesorilor și elevilor pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut la Evaluarea Națională.

Suntem în linie dreaptă și cu proiectul depus pe POIM. E vorba de o centrală pe biomasă. Așteptăm să fim chemați să semnăm contractul de finanțare. Este un lucru minunat, pe care ni le-am dorit cu adevărat. Se va rezolva problema agentului termic pentru sala de sport și creșa din zonă”, a punctat primarul. 

Nu ne vom opri aici. În funcție de finanțările care vor apărea, vom aplica și alte proiecte”, a subliniat Flaviu Lupșan. Primarul a transmis mulțumiri și pentru modernizarea tronsonului 5 – Măgura Ilvei – Lunca Ilvei. „Este un lucru extraordinar. A schimbat total fața celor două localități. Iar Emil Radu Moldovan, președintele CJ s-a implicat enorm în derularea acestui proiect”, a subliniat Flaviu Lupșan. 

Ce regretă primarul Flaviu Lupșan

Întotdeauna este loc de mai bine – a admis primarul Flaviu Lupșan. Edilul a recunoscut că și-ar fi dorit, în acest mandat și un parc pentru copiii și bătrânii din localitate, dar nu a fost realizabil.

Era vorba de amenajarea unui parc, în zona centrală. Suntem în proces de 18 ani pentru o bucată de pământ. Am fi vrut să achiziționăm acel teren pentru un spațiu de relaxare”, a explicat Flaviu Lupșan.

Acesta a adăugat că din cele 6 mandate de primar la Lunca Ilvei, ultimul a fost cel mai de succes. În comună s-au derulat 51 de proiecte și s-au investit aproximativ 19 milioane de euro.

Ce și-a propus primarul Flaviu Lupșan în legătură cu infrastructura de apă potabilă, în Lunca Ilvei, puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/283410496350412/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...