18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

VIDEO: Aproape 200 de olimpici își vor testa cunoștințele la matematică într-o comună din Bistrița-Năsăud

Aproape 200 de olimpici vor petrece un weekend într-o comună din Bistrița-Năsăud, încercând să se califice la faza națională a Olimpiadei la matematică. „Sperăm să fie o acțiune frumoasă și să aducă un plus de valoare localității noastre…”

Invitat în emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul Flaviu Lupșan din Lunca Ilvei a anunțat un eveniment deosebit pentru comunitatea pe care o administrează. 

Pe 7 martie, avem onoarea să fim gazdele Olimpiadei satelor la Matematică. Vă invităm cu toată plăcerea. Vor participa toate școlile din județ, din mediul rural. Avem doi copii aici care au câștigat premiul I la olimpiadele naționale, la matematică și fizică”, a explicat Flaviu Lupșan.

Acest fapt a determinat practic autoritățile locale să facă tot posibilul să organizeze la Lunca Ilvei etapa județeană a concursului. „Sperăm să fie o acțiune frumoasă și să aducă un plus de valoare localității noastre”, a mai spus Flaviu Lupșan.

200 de olimpici din întreg județul vor susține concursul la matematică, etapa județeană, la Lunca Ilvei.

Concursul național de matematică „Olimpiada Satelor din România” se adresează elevilor din clasele IV – VIII din mediul rural. Este înscris în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N., conform Anexei 4 la OMEN nr. 3016/ 09.01.2019. Etapa naţională a olimpiadei se va desfîășura în 22-24 mai, la Cluj-Napoca.

Alte detalii despre problemele administrative și proiectele autorităților din Lunca Ilvei puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F1759212574214437%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto deschidere @ wikimapia.org

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...