9.6 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

VIDEO: Autostradă de la Bistrița la Vatra Dornei!

Bistrițenii vor avea autostradă! Lotul 2 din drumul express Baia – Mare – Suceava a primit aviz pozitiv. Astfel, distanța de la Bistrița la Vatra Dornbei va fi parcursă pe autostradă.

CNAIR a dat aviz pozitiv, așa că bistrițenii se vor putea bucura de condiții de autostradă atunci când vor merge spre Suceava.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Radu Moldovan, lotul 2 al drumului express Baia Mare – Suceava va avea regim de autostradă.

Traseul drumului de mare viteză Baia Mare – Suceava: “LOT 2 Bistrița-Vatra Dornei”, va fi AUTOSTRADĂ, primind aviz pozitiv în cadrul CTE de astăzi, la C.N.A.I.R. SA., în urma analizei comparative.

TRASEU: Livezile-Josenii Bârgăului-Prundu Bârgăului-Tiha Bârgăului-Lunca Ilvei.

Continuăm să căutăm și să găsim cele mai bune soluții pentru Bistrița-Năsăud! ” a scris Radu Moldovan pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. In capul președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Radu Moldovan, este o mare confuzie. El spune că lotul 2 al drumului express Baia Mare – Suceava va avea regim de autostradă. Prin definitie, notiunea de drumul expres numit si drum rapid se referă la drumuri naţionale rezervate exclusiv circulaţiei autovehiculelor care nu deservesc proprietăţi riverane şi care au două sensuri de circulaţie cu cel puţin două benzi pe sens, separate de un spaţiu median, şi nu intersectează la nivel nicio altă cale de comunicaţie, iar intrarea şi ieşirea autovehiculelor este permisă numai cu acces dreapta, în locuri special amenajate. Aceste drumuri sunt construite in zonele unde normele de autostradă nu pot fi indeplinite.
    Drumul expres este o cale de transport rutier destinată exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depăseste 50 km/oră, iar oprirea si stationarea pe partea carosabilă sunt interzise. Organizarea de santier si lucrările de constructii pentru drumurile expres sunt mai putin costisitoare decat pentru autostrăzi. In plus, spre deosebire de autostrăzi, pe drumurile expres sunt permise incrucisări la nivel cu alte drumuri de circulatie. Reglementarea traficului la astfel de intersectii se va face prin semaforizare sau prin amenajarea de sensuri giratorii.

    • Nu e confuzie, e viclenie. Astia nu fac erori in defavoarea lor.
      Intrebarea mea e: Spre destinatiile cele mai frecventate de Bistriteni – Cluj, Mures, Oradea, Bucuresti, ce fel de drumuri o sa avem? Ca astea-s destinatiile pe care murim cu zile in coloane si accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.