5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot… ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți părinți au luat măsuri intenționate pentru a minimiza numărul de jucării din casa lor.

Uneori simțim că câștigăm bătălia, în alte zile simțim că pierdem. Dar am vrut să începem o conversație prin oferirea câtorva dintre sfaturile practice pe care le-am folosit pentru a ajuta la minimizarea numărului de jucării pentru copii. Sperăm că și voi veți avea câteva sfaturi utile de adăugat. Și, poate, ne putem încuraja unii pe alții în bătălia aparent nesfârșită împotriva dezordinii de jucării.

Ca să fim corecți, „numărul ideal” exact de jucării pentru copii va varia de la o familie la alta (dacă există măcar unul). Dar sperăm că fiecare dintre aceste sfaturi va fi util pentru cei care știu că numărul ideal este cu siguranță mai mic decât cel pe care îl aveți astăzi.

 1. Fiți convinși că mai puțin este mai bine. Ca în cazul oricărui proiect minimalist (sau de simplificare), începe întotdeauna cu convingerea sinceră că mai puțin este mai bine și de dorit. Presupunem că, dacă ați citit mai departe de titlul acestui articol, credeți deja că acest lucru este adevărat atunci când vine vorba de jucării pentru copii.
 2. Mai puține jucării este diferit de lipsa jucăriilor. Jucăriile pot fi educative și pot juca un rol important în dezvoltarea unui copil, cum o face un puzzle. Ca să fie clar, nu pledăm pentru lipsa jucăriilor, ci pentru mai puține.
 3. Analizați-vă propria motivație pentru a cumpăra jucării. Majoritatea copiilor nu cumpără jucării pentru ei înșiși – altcineva o face. Dacă sunt prea multe jucării pentru copii în casa dvs., începe cu tine însuți. De ce sunt atât de multe jucării în casa dvs.? O privire sănătoasă asupra propriilor motivații ar putea contribui în mare măsură la rezolvarea acestei probleme.
 4. Alegeți calitatea în locul cantității. Dvs. și copiii dvs. veți beneficia mai mult de jucăriile alese pentru calitatea lor (în ceea ce privește manopera) și scopul lor (capacitatea de a se juca) decât pentru cantitatea lor pură. Și, la fel ca orice altceva în viață, prea multe jucării vor distrage întotdeauna atenția de la cele cu adevărat importante.
 5. Sortați des. Cel mai probabil, trebuie să faceți o curățenie în jucăriile copiilor dvs. chiar acum. Îndepărtarea jucăriilor care nu mai sunt folosite este un bun punct de plecare și nu ar trebui să dureze prea mult. Puneți jucăriile curate și nefolosite în cutii și donați-le unui centru medical, unei organizații non-profit, unei biserici locale, unui adăpost pentru persoanele fără adăpost, unui orfelinat, unei școli sau unei organizații pentru copii. Aruncați-le pur și simplu pe cele murdare sau rupte. Apoi, rămâneți înaintea dezordinii prin sortarea și curățarea jucăriilor în mod regulat.
 6. Stabiliți un spațiu fizic și limitat pentru jucării. Fie că este vorba de un container, un raft sau un dulap, stabiliți un spațiu fizic limitat pentru jucăriile copiilor dvs. Odată ce spațiul este plin, nu mai este loc pentru a adăuga alte jucării. Ajutați-vă copiii să înțeleagă acest principiu prin marcarea clară a limitelor. Dacă vor să adauge (gândiți-vă la sărbători și zile de naștere), vor trebui să le îndepărteze mai întâi pe cele vechi.
 7. Limitați-vă achizițiile cu un buget. Dacă faceți un buget pentru alte categorii din viața dumneavoastră (alimente, îmbrăcăminte, divertisment), înțelegeți deja cum acest principiu vă ajută să vă mențineți cheltuielile și consumul sub control. Dacă nu o faceți, începeți de astăzi prin a stabili un buget lunar/an pentru jucării. Impunerea unei sume bugetare prestabilite va ajuta la limitarea achizițiilor de jucării.
 8. Nu vă lăsați pradă modei. Companiile de jucării vor genera o nouă „modă a jucăriilor” la fiecare câteva luni, generând în mod artificial un buzz cultural. Dacă este bine făcut, acest buzz artificial va deveni mainstream în cultură și nu va mai părea artificial. Dar este. Și va trece întotdeauna. Nu trebuie să cedați doar pentru că toți ceilalți părinți o fac.
 9. Păstrați o atitudine sănătoasă și realistă față de companiile de jucării și magazinele de jucării. Ei vă pot spune că scopul lor principal este să vă ajute sau să vă educe copilul, dar de multe ori sunt conduși cel mai mult de profitul lor.
 10. Evitați jucăriile duplicat. În schimb, cereți-le copiilor dvs. să învețe lecțiile de viață neprețuite de împărtășire, generozitate, cooperare și compromis.
 11. Uitați-vă mai puțin la televizor. Luați în considerare faptul că specialiștii în marketing sunt geniali în a modela dorințele bărbaților și femeilor, tineri și bătrâni. Acum, imaginați-vă că le oferiți ore în fiecare zi pentru a le modela și mințile copiilor dumneavoastră… și veți realiza rapid că nu aveți nicio șansă. Asigurați-vă că limitați timpul petrecut în fața ecranelor pentru copiii dvs.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...