19.3 C
Bistrița
marți, octombrie 3, 2023

FOTO/VIDEO Alexandru Tomescu și vioara sa Stradivarius au făcut magie-n vie! Vinul Cramei Jelna, sorbit în tihna pe sonate Paganini

Crama Jelna a fost inclusă în Turneul Internațional Stradivarius, iar Alexandru Tomescu a făcut magie cu a sa vioară Stradivarius și sonatele Paganini. Cei prezenți au putut sorbi în tihnă vinul Cramei Jelna, în timp ce Alexandru Tomescu vrăjea cu vioara până și strugurii din via situată la câteva sute de metri de cramă.

Turneul Internațional Stradivarius a inclus anul acesta și Crama Jelna. Recitalul excepțional susținut de Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie din sonatele marelui Niccola Paganini a putut fi urmărit aseară, în aer liber, pe terasa Cramei Jelna.

Sunetele de vioară și chitară, care s-au întins pe mai bine de o oră, au putut fi savurate alături de un pahar de vin, producție a Cramei Jelna, care a fost oferit din partea casei. Sute de persoane au răspuns invitației și s-au bucurat de talentul și vioara Stradivarius a lui Alexandru Tomescu, dar și de un apus de soare de poveste.

Turneul Internațional Stradivarius are deja 15 ani vechime și este compus nu doar din experiențe frumoase, ci și dintr-o colecție unică de muzică, de întâlniri memorabile cu tinerii și poveștile lor.

Ediția din acest an a Turneului Stradivarius propune publicului să se implice în sprijinul tinerilor artiști ucraineni afectați de război: „Ne propunem să ducem povești, să susținem inițiative care au puterea de a schimba atitudini și vieți și care pot fi parte activă a schimbării comportamentului față de tinerii artiști afectați de dramele războiului din Ucraina.(…) Fondurile vor fi donate tinerilor pentru a avea acces la educație și viață, timp de un an de zile, în România (cazare, alimente, asigurare medicală, educație)”, este mesajul transmis de organizatori.

Și la concertul de aseară desfășurat la Jelna au fost amplasate două cutii prin intermediul cărora s-au adunat donații pentru refugiații din Ucraina.

Foto: Wolf Art – Agenția de Imagine 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...