9.6 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

FOTO/VIDEO Alexandru Tomescu și vioara sa Stradivarius au făcut magie-n vie! Vinul Cramei Jelna, sorbit în tihna pe sonate Paganini

Crama Jelna a fost inclusă în Turneul Internațional Stradivarius, iar Alexandru Tomescu a făcut magie cu a sa vioară Stradivarius și sonatele Paganini. Cei prezenți au putut sorbi în tihnă vinul Cramei Jelna, în timp ce Alexandru Tomescu vrăjea cu vioara până și strugurii din via situată la câteva sute de metri de cramă.

Turneul Internațional Stradivarius a inclus anul acesta și Crama Jelna. Recitalul excepțional susținut de Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie din sonatele marelui Niccola Paganini a putut fi urmărit aseară, în aer liber, pe terasa Cramei Jelna.

Sunetele de vioară și chitară, care s-au întins pe mai bine de o oră, au putut fi savurate alături de un pahar de vin, producție a Cramei Jelna, care a fost oferit din partea casei. Sute de persoane au răspuns invitației și s-au bucurat de talentul și vioara Stradivarius a lui Alexandru Tomescu, dar și de un apus de soare de poveste.

Turneul Internațional Stradivarius are deja 15 ani vechime și este compus nu doar din experiențe frumoase, ci și dintr-o colecție unică de muzică, de întâlniri memorabile cu tinerii și poveștile lor.

Ediția din acest an a Turneului Stradivarius propune publicului să se implice în sprijinul tinerilor artiști ucraineni afectați de război: „Ne propunem să ducem povești, să susținem inițiative care au puterea de a schimba atitudini și vieți și care pot fi parte activă a schimbării comportamentului față de tinerii artiști afectați de dramele războiului din Ucraina.(…) Fondurile vor fi donate tinerilor pentru a avea acces la educație și viață, timp de un an de zile, în România (cazare, alimente, asigurare medicală, educație)”, este mesajul transmis de organizatori.

Și la concertul de aseară desfășurat la Jelna au fost amplasate două cutii prin intermediul cărora s-au adunat donații pentru refugiații din Ucraina.

Foto: Wolf Art – Agenția de Imagine 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.