1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

VIDEO: Betak le oferă bistrițenilor un eveniment de excepție, în 25 februarie

Betak ne oferă săptămâna viitoare un eveniment de excepție, în Biserica Romano-Catolică de pe str. Gheorghe Șincai Nr. 26. Este începutul unei serii de concerte, organizate de Betak, până în luna iunie”, au precizat reprezentanții companiei. 

Începând de săptămâna viitoare, bistrițenii se vor putea bucura de câteva concerte de excepție – oferite de Betak. „Este începutul unei serii de concerte, câte unul în fiecare lună, organizate de Betak până în luna iunie”, au precizat reprezentanții companiei.

Cel care va deschide seria concertelor Betak este reputatul muzician Erich Türk.

Bach şi anturajul său se intitulează concertul de orgă care se va desfășura marți, 25 februarie 2020, de la orele 18:00, în biserica Romano-Catolică de pe str. Gheorghe Șincai Nr. 26.

Prin amabilitaea domnului profesor Erich Türk şi cu bunăvoinţa părintelui protopop Geréd Péter, parohul bisericii romano-catolice «Sfânta Treime» din oraşul nostru, suntem astăzi la debutul unei stagiuni de orgă care se va desfăşura pe parcursul a cinci luni, până în luna iunie inclusiv.

Vom face aşadar o incursiune culturală în muzica de orgă din perioada barocă, clasică, romantică, modernă, contemporană şi un excurs în muzica de orgă autohtonă. Sperăm să ne ridicăm la înălţimea şi la pretenţiile unui public cult şi rafinat, aşa cum este publicul bistriţean. Sperăm să adăugăm un motiv substanţial pentru ca tinerii noştri să caute bunul gust şi marea cultură”, au mai transmis reprezentanții Betak.

[arve url=”https://youtu.be/L2KyXiGYocw” /]

În program:

  • Dietrich Buxtehude (1637-1707) – Preludiu în sol minor BuxWV 163
  • Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659 / Concert în re minor după Bendetto Marcello BWV 974
  • Carl Philipp Emmanuel Bach (1714-1788) – Sonata în sol minor Wq 70/6
  • Johann Sebastian Bach – Toccata şi fuga în re minor BWV 565

Erich Türk s-a născut în 1972 în Cluj şi este absolvent al Academiei de Muzică „Gh. Dima”.

A studiat orga cu Ursula Philippi (Cluj) şi Mihai Rădulescu (Viena), iar clavecinul cu Ilton Wjuniski (Paris) şi Gordon Murray (Viena). A participat activ la numeroase cursuri de măestrie de orgă, clavecin, dirijat şi basso continuo în Portugalia, Franţa, Germania, Elveţia şi Moscova.

Între 1995-1999 a fost organist şi dirijor de cor la Biserica evanghelică din Mediaş. Este angajat al Academiei de Muzică Gh. Dima” din 1995, unde predă orgă, clavecin, bas cifrat, muzică de cameră şi organologie. A susţinut numeroase recitaluri în majoritatea ţărilor europene în calitate de solist, cât şi în calitate de membru al Ansamblului Baroc „Transilvania” şi al altor formaţii camerale.

În calitate de solist şi membru al Ansamblului Baroc „Transilvania, a efectuat numeroase înregistrări radio, TV şi CD, iar cu Ansamblul Baroc „Transylvania” a realizat un DVD documentar cu muzică autohtonă.

Erich Türk se implică în revigorarea muzicii vechi şi cercetarea instrumentelor de epocă. Este invitat în cadrul festivalurilor de profil din ţară. A fondat casa de discuri TransylvANTIQs dedicată culturii muzicale autohtone. La Concursul Internaţional de Orgă „J.S. Bach2000, din Bruges, a obţinut premiul doi şi premiul publicului.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.