21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

VIDEO – Brancardierul luat pe sus cu mascații se va întoarce la muncă. Cum este posibil:

Brancardierul care a fost luat pe sus ieri cu mascații se va întoarce la muncă, a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Colegele sale, acuzate și ele de furt calificat, au fost reținute pentru 24 de ore.

Brancardierul care a fost luat pe sus ieri de mascați, alături de alte colege de muncă, se va putea întoarce la muncă. Se pare că anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta nu este implicat în furtul sumi de 12.000 de euro pe care ar fi avut-o asupra sa basarabeanul împușcat în urmă cu 10 zile.

„Nu am suspendat încă pe nimeni, pentru că din partea autorităților eu nu am primit, ca și manager, niciun comunicat. Asistentul șef de la UPU mi-a spus că nu s-a dispus nicio măsură împotriva brancardierului, poate să vină la lucru. Împotriva brancardierului nu mai există nicio suspiciune că ar fi participat la furt. Cele două doamne, infirmiera și registratoarea medicală au fost reținute pentru 24 de ore”, a declarat Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Potrivit acestuia, cele două femei care au fost reținute nu au antecedente în acest sens. Registratoarea medicală lucrează în spital din anul 2015, în timp ce infirmiera a fost angajată în luna ianuarie a acestui an.

„Din punctul meu de vedere sunt absente nemotivate, dacă nu vin la serviciu. Dacă se confirmă ceea ce susțin organele de anchetă, chiar dacă vor merge pe calea procedurală de împăcare și nu va fi adusă nicio acuzație împotriva lor, este un gest incalificabil, pe care nu îl pot tolera la nivel de spital. Ele vor fi introduse în comisia de disciplină a spitalului, cu recomandare din partea managerului de desfacere a contractului de muncă”, a mai spus Lazany.

[arve url=”https://youtu.be/GnvLEZDsZH8″ /]

Managerul unității medicale a mai precizat faptul că cele două angajate au salarii bune, iar sporurile nu le-au fost tăiate, după noua lege a salarizării: „Salariile să știți că nu sunt mici, comparativ cu alte sectoare de activitate”, explică Lazany.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...