-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

VIDEO – Cei 17 medici de familie anchetați sunt de fapt 20! CE spune directorul CAS BN:

Vilhelm Szekely, directorul CAS BN, a explicat că sunt 20 de medici de familie anchetați. Suspiciunile sunt pe baza rapoartelor emise pe lunile august și septembrie. „Unii au fost sancționați. Corpul de control a verificat doar pe 7 dintre aceștia”, a declarat Szekely.

Prezent la Bistrițeanul Live, Dumitru Niculai, președintele Asociației Profesionale a Medicilor de Familie BN, a dezvăluit faptul că 17 colegi de-ai săi ar fi fost penalizați de CAS BN.

17 medici de familie, anchetați de Casa de Asigurări de Sănătate, pentru vizitele la domiciliu

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, directorul CAS BN a adus explicații.

De când e CAS BN, la noi nu s-a auzit zăngănit de cătușe. Dar acum sunt niște verificări de făcut. Nu sunt 17 medici de familie, ci 20. Dintre aceștia, 14 au fost monitorizați septembrie – octombrie, pentru factura depusă pentru luna august, 14 medici de familie au fost monitorizați în perioada octombrie – noiembrie, pentru factura depusă în luna septembrie. Dintre cei anchetați pentru luna septembrie, 8 au fost anchetați și pentru luna august”, a explicat Vilhelm Szekely.

Directorul CAS BN a explicat că aceste anchete reprezintă o acțiune normală. Totodată a explicat că s-a format un corp de control care a verificat pe 7 dintre acești medici de familie.

În 20 septembrie mi s-au prezentat facturile de plată. Și anumite sume mi se păreau prea mari. Sau informațiile trecute despre o anumită consultație erau prea vagi. Dar corpul de control asta va verifica. Doar că e mult de lucru, multe hârtii de verificat. Au fost verificați 7 medici până acum”, a declarat directorul CAS BN, Vilhelm Szekely.

Acesta a explicat că în unele cazuri i s-a confirmat suspiciunea că medicii au făcut consultațiile „din pix”.

A fost chiar și un medic la care i s-a aplicat o sancțiune contractuală în sumă de 1.872 de lei. La alții, dacă s-a constatat că sumele cerute au fost prea mari, li s-a dat suma care li se cuvenea. La alții, în urma controlului, suma a fost mai mare decât cea de pe borderou”, a declarat Vilhelm Szekely, dorectorul CAS BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.