4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa!

O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!

Turneul internaţional „Imagine Chopin” 2019 iniţiat de pianista Sînziana Mircea & friends poposeşte şi la Bistriţa!

Evenimentul este oferit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Asociaţia MuseArt în parteneriat cu Societatea de ConcerteBistriţa.

Concertul extraordinar va fi susţinut de  Sînziana Mircea (pian), Raisa Mihai (chitară) şi Amalia Lazarciuc (soprană).

În program – Nocturne, valsuri, preludii şi balade compuse de Chopin,  dar şi transcripții & variațiuni pe teme de Chopin.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsanziana.mircea%2Fvideos%2F2521817044572877%2F&show_text=0&width=560″ /]

SÎNZIANA MIRCEA

Pianista Sînziana Mircea îşi desfăşoară cariera solistică pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii. La numai 20 de ani, a debutat la Tokyo Metropolitan Theater şi la St Martin-in-the-Fields din Londra. Recitalul său de debut la Carnegie Hall din New York a avut loc la numai 24 de ani cu casa inchisă. A fost răsplatită de publicul american cu ovaţii în picioare minute în șir.

Cariera ei solistică a început, de altfel, foarte devreme. Prima sa apariţie publică pe scena Ateneului Român a avut loc la numai șapte ani, urmată fiind de numeroase concerte în România şi Europa şi America.

Anul 2019 i-a adus Sînzianei Mircea Premiul I la „Golden Classical Music Awards” International Competition, şi două Premii I – „Salzburg” şi  „Amsterdam” la Grand Prize Virtuoso Competition.

Aceste premii completează portofoliul distincțiilor câştigate încă de la vârste fragede. În 2017, Sînziana Mircea a fost distinsă cu titlul Young Steinway Artist ca urmare a unei selecţii extrem de riguroase la nivel mondial în care sunt aleşi cei mai promiţători tineri pianişti din lume.

În 2016 a câștigat premiul Academiei Internaționale de Pian de la Miami, iar în 2014 a devenit primul pianist român care a obținut o bursă de la Fundația Van Cliburn și TCU School of Music la PianoTexas Festival & Academy.

Activitatea sa discografică include două CD-uri: discul “Nihil Sine Deo” (Editura Casa Radio), clasat pe locul al treilea la concursul național pentru cel mai bun CD de muzică clasică din România in 2016. Cel de-al doilea CD a fost lansat de casa italiană Sheva Collection, în 2017,  “Unending Love – Iubire nemuritoare”, fiind distribuit în întreaga lume de NAXOS.

Înregistrările concertelor sale au fost difuzate de BBC Radio 3, RAI 3 Italia, Music3 Belgia, Radio România Muzical și alte canale principale de radio pentru muzica clasică din întreaga Europă (cum ar fi Suedia, Norvegia, Polonia).

Pianista română şi-a început studiile la Bucureşti sub indrumarea profesorilor Elena Dumitrescu, Olga Szel, Stela Dragulin. Ulterior, a obținut diploma de licență cu calificări maxime la Hochschule für Musik und Tanz Koln (Germania) si diploma de masterat la Guildhall School of Music and Drama Londra (Marea Britanie), cu o bursă generoasă oferită de Steinway & Sons UK. De asemenea, a studiat la Accademia Pianistica Imola (Italia).

Pe lângă studiile muzicale, în decembrie 2018 Sînziana a obţinut diploma de master în Managementul Artelor la Universitatea de Economie Bocconi din Milano. In acelaşi an a fondat la Bucureşti MuseArt Academy, o şcoală de muzică în care colaborează alături de alţi tineri muzicieni români. Echipa MuseArt Academy susţine cursuri, concerte şi evenimente educaţionale pentru copii şi adulţi pasionaţi de muzică.

RAISA MIHAI

Raisa Mihai este studenta in anul III la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A castigat numeroase premii la concursuri nationale si internationale de chitara printre care Premiul II la Transilvania International Guitar Festival, Premiul I la Montenegro International Guitar Competition, categoria Duo si Premiul II la Concursul Eduard Pamfil, categoria solo.

A sustinut numeroase concerte in Romania, Muntenegru, Italia, Bulgaria, Marea Britanie. Raisa are o personalitate complexa, fiind pasionată şi de teatru.

AMALIA LAZARCIUC

Soprana Amalia Lazarciuc este masterandă în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. De-a lungul anilor a concertat ca solistă pe scene precum Ateneul Român, Filarmonica Sibiu sau Opera de Stat din Stara Zagora din Bulgaria.

De asemenea, a sustinut numeroase concerte ca membra a Corului Canticum Bucuresti. Amalia Lazarciuc a participat la masterclass-uri cu mari personalitati precum Sylvia Greenberg, David Malis sau Kristen Buhl Moller.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!