25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială

Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.

Prezent la Bistrițeanul LIVE, Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale a afirmal că sunt unele orașe în țară care sunt orașe doar pe hârtie. Acesta este de părere că ar trebui regândită întreaga organizare administrativ-teritorială.

Printre soluțiile propuse se numără și o comasare a comunelor și chiar și a județelor, aceasta ajutând la o bună gestionare și atragere a fondurilor.

„E nevoie de o reformă administrativ-teritorială. Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie. E nevoie de comasarea comunelor, pentru că nu sunt sustenabile. Comasarea entităților locale pentru mai multă eficiență. Comasarea județelor, pentru că ai o mai bună gestionare a banilor pe regiuni”, a afirmat acesta la Bistrițeanul LIVE.

Paleologu susține, de asemenea, că în unele zone, mai dezvoltate, din Ardeal, Moldova și Muntenia s-ar putea aplica o altă metodă: regulile să fie făcute pe plan local, deciziile să fie luate de jos în sus.

„Principiul subsidiarității ar funcționa foarte bine în Ardeal, în anumite zone ale Moldovei, în anumite zone ale Munteniei, dar nu peste tot. Sunt zone foarte sărace în țara asta, sunt județe care se sitează în ultimele locuri în toată Uniunea Europeană. Este important ca deciziile să se ia jos, nu să se decidă totul de sus”, a explicat acesta.

Întreaga emisiune la care a fost invitat Theodor Paleologu o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/492351848281881/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...