8.7 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

VIDEO: Comuna Leșu, în plin șantier! 10 proiecte în derulare!

Comuna Leșu este ”cea mai lungă comună din județ”, după cum susține primarul Ioan Pop. Prezent în emisiunea ”Direct în problemă” de la Bistrițeanul.ro, edilul a vorbit despre șantierul din comună. Sunt 10 proiecte în derulare, fiecare cu provocările sale.

Prezent în emisiunea ”Direct în problemă”, de la Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Pop s-a lăutat că are ”cea mai lungă comună din județ. Cu zeci de kilometrii de drumuri și multe provocări”.

Cu toate acestea, edilul nu s-a dat înapoi din a face tot posibilul să atragă fonduri pentru proiectele necesare.

Astfel, la această oră, în comuna Leșu se derulează 10 proiecte. Fiecare cu provocările sale.

Prin PNDL s-a lucrat pe 80 la sută din străzi: decopertare, pregătit pentru primul strat. Acuma, firma aceasta se ocupă de vreo trei proiecte, așa că lucrează concomitent. Dar până la sfârșitul anului o să le ducem la finalizare” a declarat Ioan Pop în cadrul emisiunii.

Și nu doar străzile au fost gândite spre a fi reabilitate, ci și drumurile comunale, forestiere sau agricole.

De asemenea, alte proiecte de mare impact, prin PNDL, sunt cele legate de pietruirea drumurilor agricole, a drumurilor forestiere, comunale. E vorba de drumul forestier Tisa,  Vl Măguri , Bondar, de drumul agricol Leșu – Poiana Ilvei și de drumul comunal Leșu Porcoi” a explicat edilul comunei.

Unele din aceste lucrări nu au putut fi finalizate mai repede din cauză că, în unele situații, s-au organizat și câte trei licitații.

Comuna Leșu e chiar în plin șantier. Pe lângă străzi și drumuri, sunt și alte lucrări în plină desfășurare.

Tot prin PNDL avem modernizarea Căminului Cultural. Săptămâna viitoare se va pune acoperișul. Vom avea locuri, la etaj vreau să fac un muzeu, o bibliotecă. Lucrăm de asemenea la o grădiniță, cu trei grupe, la grădinița din Lunca Leșului. Totodată lucrăm și la capela din comună, un proiect important pentru comunitate, spun eu” a declarat Ioan Pop.

Alte proiecte ale administrației locale sunt depozitul de lemne și realizarea unui amfiteatru în aer liber, care deja a fost scos la licitație, dar la ”prima strigare” nu s-a prezentat nicio firmă.

Detalii și provocări apărute la fiecare proiect, au fost explicate pe larg în cadrul emisiunii, pe care o puteți urmări AICI.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...