5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

VIDEO – CUM se completează cele 14 pagini pentru ajutorul de încălzire. GHID complet:

Aproape 6.000 de bistrițeni pot beneficia de ajutorul de încălzire. Cererile se depun deja la ghișeele Primăriei Bistrița de la Palatul Culturii. CUM se completează cele 14 pagini:

Bistrițenii care doresc să beneficieze de ajutorul de încălzire pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022, pot să depună cererile, alături de documentele aferente.

În Bistrița ar fi 6.000 de bistrițeni care se încadrează la cele două categorii:

 • familiile ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei/membru de familie
 • persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 2.053 lei

Totodată, pe lângă criteriul venitului/membru de familie, beneficiarul de ajutor de încălzire NU are voie să aibă în posesie următoarele:

Cererile pentru acordarea acestui ajutor se depun până în data de 20 a lunii noiembrie, alături de următoarele documente:

Cererea, care se ridică de la ghișeele Primăriei Bistrița de la Palatul Culturii are 14 pagini.

CUM se completează această cerere:

Pentru ca o cerere să poată fi validată la momentul procesării în sistemul informatic, aceasta trebuie să îndeplinească un set de condiții.

În acest scop trebuie urmați anumiți pași și urmărite cerințele necesare și suficiente pentru ca cererea să poată fi validată de sistemul informatic.

1. La Cap.1

Trebuie completate datele persoanei care depune cererea (solicitantul). Sunt obligatoriu de completat citeț și conform documentului de identitate următoarele: nume, prenume, cod numeric personal, tipul, numărul și seria actului de identitate, domiciliul și numărul de telefon, calitatea și ce se solicită (în cazul de față „Ajutorul de încălzire” și / sau ,,Suplimentul pentru energie”).

Acestea sunt marcate cu fond roșu în cererea model.

Documentul de identitate din care se completează datele trebuie să fie primul în documentele atașate.

2. La Cap. 2 (date despre persoana îndreptățită)

În majoritatea cazurilor sunt datele aceleiași persoane de la Cap. 1. În caz contrar (ceea ce înseamnă că la Cap. 1 calitatea nu este ,,în nume propriu”), va trebui prezentată dovada împuternicirii (procură)/reprezentării (hotărâre judecătorească) care se va atașa în copie la cerere, după copia documentului de identitate.

Sunt obligatoriu de completat citeț și conform cu documentul de identitate nume, prenume, cod numeric personal, tipul, numărul și seria actului de identitate, domiciliul, starea civilă, situația profesională, venituri realizate în luna anterioară depunerii cererii. Celelalte rubrici referitoare la istoricul locuirii, studii, istoricul muncii în afara țării, grad de dizabilitate, alte beneficii sociale nu au importanță în stabilirea dreptului la ajutor.

Acestea sunt marcate cu fond roșu în cererea model.

Documentul de identitate din care se completează datele este primul sau urmează celor de la Cap. 1. De asemenea, pentru a confirma starea civilă trebuie, după caz, document doveditor, respectiv: căsătorit – certificat de căsătorie, văduv – certificat de deces, divorțat – hotărâre judecătorească/act notarial.

Notă: dacă titularul ajutorului este căsătorit(ă), trebuie ca soțul/soția să apară ca membru al familiei în capitolul aferent din cerere.

3. Cap. 3

Cuprinde date despre numărul de membri de familie majori și minori și datele fiecărei persoane în parte. Sunt obligatoriu de completat citeț numărul de persoane major și numărul de copii și pentru fiecare membru al familiei în parte, conform cu documentul de identitate, nume, prenume, cod numeric personal, tipul, numărul și seria actului de identitate, situația profesională (numai pentru persoanele majore), venituri realizate în luna anterioară depunerii cererii.

Acestea sunt marcate cu fond roșu în cererea model.

Copiile după documentele de identitate doveditoare se atașează după cel al titularului în ordinea în care sunt enumerate în cerere.

Titularul împreună cu membrii familiei, ca număr total, trebuie să se regăsească pe adeverința de la asociația de proprietari / locatari.

4. Cap. 4

Cuprinde date despre locuință, modul de încălzire și sursa de energie pentru suplimentul de energie, în cazul în care acesta este solicitat. Trebuie acordată atenție la:

 • numărul de camere în cazul încălzirii cu energie termică în sistem centralizat, care trebuie verificat pe actul de proprietate / închiriere a locuinței;
 • modul de încălzire cu transcrierea corectă și lizibilă a furnizorului, a codului de client (energie termică, gaze naturale și energie electrică) și a locului de consum (POD) (gaze naturale și energie electrică).
 • copii după documentele care atestă calitatea de titular al ajutorului se anexează după documentele de identitate.

Atenție:

 • pentru abonații E-ON: a nu se confunda cod loc consum cu cod încasare. Pe factura E-ON codul de client începe cu ,,1”, codul locului consum începe cu ,,5” și codul de încasare începe ce ,,2”.
 • Abonații la alți furnizori vor trebui să contacteze furnizorul pentru a afla echivalentul POD pe factură.

Modul de încălzire este marcat cu fond roșu iar datele furnizorului sunt marcate cu fond albastru.

Atenție, este acceptat un singur mod de încălzire. Nu se poate bifa decât o singură casetă.

Rubricile referitoare la mod de dobândire, asigurare nu au importanță în stabilirea dreptului la ajutor.

 • sunt acceptate mai multe surse de energie pentru solicitarea suplimentului. Se pot bifa mai multe casete.
 • Sunt valabile aceleași obligații ca la ajutorul de încălzire, cu deosebirea că sunt rubrici separate pentru codul de client și locul de consum (POD).

Copii sau originale ale facturilor vor fi anexate obligatoriu la cerere.

5. Cap. 5

Cuprinde date despre veniturile familiei / persoanei singure. În dreptul fiecărui tip de venit se completează, dacă este cazul, suma (nu se bifează, nu se barează). Dacă sunt două venituri de același tip la membri diferiți ai familiei acestea se cumulează și se înscrie suma rezultată. Trebuie ca suma veniturilor declarate la Cap. 3 să fie egală cu suma veniturilor declarate la Cap. 5. Dacă nu există venituri declarate nu se completează nimic.

Sumele vor fi înscrise aliniate la dreapta fără zerouri nesemnificative.

Puteți urmări și video, aici:

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. bataie de joc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAXIMA !!!!! NICI DACA VREI SA APLICI PTR VIZA AMAERICANA NU TREBUIE ATATEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Maaaa… nu vi rusine ma… ! Da faceti ma un chestionar simplu, la care sa raspunda cel care face cererea , pe singura pagina si punct . Doara la primariile locale , la fisc si la registrele agricole exista toate datele necesare de care aveti nevoie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: