10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

VIDEO: Dănuț Lihat îți dă rețeta pentru un dish exclusivist- file de crocodil cu piure de cartofi mov

Maramureșean la origini, chef Dănuț Lihat a ales să încânte și papilele gustative ale bistrițenilor, mutându-se în micul nostru burg. În acest weekend a gătit un dish exclusivist. File-ul de crocodil cu piure de cartofi mov a fost deliciul ce a încântat clienții unui restaurant.

Nu e un chef obișnuit, alegând să gătească preparate inedite și exotice. A gătit puiul Lamborghini, pulpă de zebră etc. Iar visul său e să facă rost de un crocodile pe care să-l gătească la proțap.

Deși e maramureșean la origini, a ales să se stabilească la Bistrița. Iar în acest weekend a gătit încă un preparat inedit: file de crocodil, adus din Africa de Sud, cu piure de cartofi mov și piure de morcov, chips de sfeclă roșie, mărar, microplante de mazăre, flori comestibile.

Pentru ca file-ul de crocodil să iasă perfect, metoda de preparare este și ea una specială. Carnea se pune la copt la cuptor, pentru 4 ore, cu tot felul de mirodenii.  Apoi se prăjește puțin în ulei de măsline.

Iar întreaga rețetă o puteți vedea AICI:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=xBSIlG7Ohe8&feature=youtu.be” /]

Carnea de crocodil este foarte sănătoasă, având un conținut foarte scăzut de colesterol și fiind bogată în vitamine.

Despre bucătarul Dănuț Lihat și visele acestuia pentru județul nostru puteți reciti aici:

INEDIT: Un bucătar din Bistrița a gătit carne de crocodil, zebră și un pui Lamborghini!

INEDIT: Mezeluri cu gustul copilăriei, reinventate într-un mic sat din județ, cu animalele sătenilor

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: