2.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

VIDEO: De joi, teste COVID 19, contra cost, la spital

După modelul altor spitale din țară, și la Bistrița se vor putea face teste COVID 19, contra cost. Spitalul Județean Bistrița are deja două echipe care lucrează la laborator, lucru ce poate face posibilă și testarea la cerere. AFLĂ detalii:

Săptămâna trecută, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița explica faptul că s-a luat în considerare realizarea de teste COVID 19, contra cost.

Luăm în considerare și varianta de a face teste pentru COVID-19, la cerere. Sper că de săptămâna viitoare, de marți, să avem două schimburi pe laboratorul unde se lucrează cu RT- PCR. Atunci automat va crește capacitatea de testare. Așa că dacă se vor face solicitări, vom putea testa și la cerere. Va fi capacitate neexploatată, deci, contra cost, vom putea face și testări la cerere”, declara Gabriel Lazany la acea vreme, AICI:

Bistrițenii ar putea să-și facă teste COVID-19, contra cost, de săptămâna viitoare!

 

Ieri s-au făcut ultimele demersuri în ceea ce privește cea de-a doua echipă care va lucra la laborator.

„Am aprobat transferul doamnei doctor, medic de laborator, care vine de la spitalul din Vălenii de Munte. Ceilalți rezitenți, membrii ai echipei, au sosit de săptămâna trecută. La început, această echipă va lucra în paralel cu echipa deja existentă. Iar de joi, cred că vor începe singuri. Și tot de atunci se va putea lua în considerare și testarea pentru COVID 19, la cerere, contra cost”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul Gabriel Lazany.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută cu ocazia recoltării primei plasme de la un pacient vindecat de COVID-19, președintele CJ BN a explicat că de joi s-ar putea face deja testele.

„Am făcut demersuri și la Ministerul Sănătății și mi-am dorit ca să putem face astfel de recoltări și la Bistrița. Am făcut o analiză de cost, în consultare și cu colegii de la Cluj, și am ajuns la concluzia că un test va costa 290 de lei.”, a declarat Radu Moldovan.

Întrega sa declarație poate fi văzută aici:

Managerul Gabriel Lazany a publicat deja cum se vor face programările și recoltările:

„Recoltarea probelor se va realiza în fiecare Marți și Joi, între orele 10:00 – 12:00, în incinta spitalului județean, B-dul G-ral Grigore Bălan nr. 43, lângă cortul de triaj, pe baza unei programări prealabile;

  • Programarea se poate face telefonic, de Luni până Vineri, între orele 8:00 – 12:00, la numerele de telefon 0263214390, 0263214391, 0263214392, interior 189;
  • Costul unei testări este de 290 de lei;
  • În cazul în care rezultatul probei este incert, retestarea se face în mod gratuit;
  • Rezultatele probelor vor fi comunicate prin e-mail în termen de 48 de ore de la recoltare.
  • ATENȚIE!! Pentru a evita manipularea excesivă a banilor în numerar vă rugăm să aveți la dumneavoastră suma exactă. Mulțumim!”, a scris acesta pe Facebook.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...