1.2 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

VIDEO: De joi, teste COVID 19, contra cost, la spital

După modelul altor spitale din țară, și la Bistrița se vor putea face teste COVID 19, contra cost. Spitalul Județean Bistrița are deja două echipe care lucrează la laborator, lucru ce poate face posibilă și testarea la cerere. AFLĂ detalii:

Săptămâna trecută, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița explica faptul că s-a luat în considerare realizarea de teste COVID 19, contra cost.

Luăm în considerare și varianta de a face teste pentru COVID-19, la cerere. Sper că de săptămâna viitoare, de marți, să avem două schimburi pe laboratorul unde se lucrează cu RT- PCR. Atunci automat va crește capacitatea de testare. Așa că dacă se vor face solicitări, vom putea testa și la cerere. Va fi capacitate neexploatată, deci, contra cost, vom putea face și testări la cerere”, declara Gabriel Lazany la acea vreme, AICI:

Bistrițenii ar putea să-și facă teste COVID-19, contra cost, de săptămâna viitoare!

 

Ieri s-au făcut ultimele demersuri în ceea ce privește cea de-a doua echipă care va lucra la laborator.

„Am aprobat transferul doamnei doctor, medic de laborator, care vine de la spitalul din Vălenii de Munte. Ceilalți rezitenți, membrii ai echipei, au sosit de săptămâna trecută. La început, această echipă va lucra în paralel cu echipa deja existentă. Iar de joi, cred că vor începe singuri. Și tot de atunci se va putea lua în considerare și testarea pentru COVID 19, la cerere, contra cost”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul Gabriel Lazany.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută cu ocazia recoltării primei plasme de la un pacient vindecat de COVID-19, președintele CJ BN a explicat că de joi s-ar putea face deja testele.

„Am făcut demersuri și la Ministerul Sănătății și mi-am dorit ca să putem face astfel de recoltări și la Bistrița. Am făcut o analiză de cost, în consultare și cu colegii de la Cluj, și am ajuns la concluzia că un test va costa 290 de lei.”, a declarat Radu Moldovan.

Întrega sa declarație poate fi văzută aici:

Managerul Gabriel Lazany a publicat deja cum se vor face programările și recoltările:

„Recoltarea probelor se va realiza în fiecare Marți și Joi, între orele 10:00 – 12:00, în incinta spitalului județean, B-dul G-ral Grigore Bălan nr. 43, lângă cortul de triaj, pe baza unei programări prealabile;

  • Programarea se poate face telefonic, de Luni până Vineri, între orele 8:00 – 12:00, la numerele de telefon 0263214390, 0263214391, 0263214392, interior 189;
  • Costul unei testări este de 290 de lei;
  • În cazul în care rezultatul probei este incert, retestarea se face în mod gratuit;
  • Rezultatele probelor vor fi comunicate prin e-mail în termen de 48 de ore de la recoltare.
  • ATENȚIE!! Pentru a evita manipularea excesivă a banilor în numerar vă rugăm să aveți la dumneavoastră suma exactă. Mulțumim!”, a scris acesta pe Facebook.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...