16.1 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

VIDEO: S-a făcut prima recoltare de plasmă de la pacient vindecat de COVID-19

Pacienții vindecați de COVID-19 pot dona plasmă fereză. Aceasta se folosește DOAR la pacienții COVID-19 aflați în stare gravă. Procedura și metodologia e una bine stabilită. Azi a avut loc la Bistrița prima astfel de donare de plasmă, care poate salva trei vieți.

Săptămâna trecută, joi, la Bistrița, a sosit aparatul de recoltare plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19. Aparatul este unul special, folosit DOAR pentru astfel de transfuzii. Aparatul e unul complex, iar metodologia de preluare și administrare e bine pusă la punct de Ministerul Sănătății.

Atât  donatorul cât și cel ce primește, trebuie să își dea consimțământul. Mai mult, cel care donează trebuie neapărat să aibă un test pozitiv și două negative de COVID-19.

Iar cel mai indicat moment pentru donare de plasmă e la 14 zile de la data externării.

Mai multe puteți reciti aici:

Azi sosește la Bistrița aparatul de recoltat plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19!

Aparatul costă 20.000 de euro, dar județul nostru l-a primit, în comodat, pe 12 luni. S-au primit și 100 de kituri de recoltare. Acesta a fost pus în funcțiune și s-a făcut instruirea personalului cu privire la modul de utilizare.

Astăzi a avut loc prima recoltare de plasmă fereză de la un pacient vindecat de COVID-19. Plasma recoltată poate salva trei vieți.

Mai multe detalii despre aparat, în video de mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=DAwMSuZhDWI&feature=youtu.be” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!