13 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

VIDEO: S-a făcut prima recoltare de plasmă de la pacient vindecat de COVID-19

Pacienții vindecați de COVID-19 pot dona plasmă fereză. Aceasta se folosește DOAR la pacienții COVID-19 aflați în stare gravă. Procedura și metodologia e una bine stabilită. Azi a avut loc la Bistrița prima astfel de donare de plasmă, care poate salva trei vieți.

Săptămâna trecută, joi, la Bistrița, a sosit aparatul de recoltare plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19. Aparatul este unul special, folosit DOAR pentru astfel de transfuzii. Aparatul e unul complex, iar metodologia de preluare și administrare e bine pusă la punct de Ministerul Sănătății.

Atât  donatorul cât și cel ce primește, trebuie să își dea consimțământul. Mai mult, cel care donează trebuie neapărat să aibă un test pozitiv și două negative de COVID-19.

Iar cel mai indicat moment pentru donare de plasmă e la 14 zile de la data externării.

Mai multe puteți reciti aici:

Azi sosește la Bistrița aparatul de recoltat plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19!

Aparatul costă 20.000 de euro, dar județul nostru l-a primit, în comodat, pe 12 luni. S-au primit și 100 de kituri de recoltare. Acesta a fost pus în funcțiune și s-a făcut instruirea personalului cu privire la modul de utilizare.

Astăzi a avut loc prima recoltare de plasmă fereză de la un pacient vindecat de COVID-19. Plasma recoltată poate salva trei vieți.

Mai multe detalii despre aparat, în video de mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=DAwMSuZhDWI&feature=youtu.be” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.