11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Azi sosește la Bistrița aparatul de recoltat plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19!

Ministerul Sănătății a elaborat metodologia de recoltare a plasmei de la pacienții vindecați de COVID-19. La Bistrița va sosi azi aparatul necesar pentru o astfel de recoltare. CÂND s-ar putea extrage prima unitate de sânge:

Pacienții cu COVID-19, aflați în stare critică, pot primi transfuzie de sânge de la pacienții vindecați de COVID-19.

Pentru recoltarea plasmei de la cei vindecați, e nevoie de un aparat special și o metodologie aparte.

Ministerul Sănătății a elaborat deja metodologia necesară pentru recoltarea și apoi administrarea plasmei prelevate.

La nivel național există 14 aparate care pot face recoltarea plasmei. Iar unul dintre acestea 14 ajunge azi la Bistrița, printr-un protocol încheiat între Consiliul Județean BN și firma care le produce. Aceste aparate sunt EXCLUSIV pentru recoltarea plasmei pacienților vindecați de COVID-19.

După sosirea aparatului la Bistrița, e o întreagă procedură de punere în funcțiune a acestuia și apoi de instruire a personalului. Ar exista șanse, dacă toate merg conform planului, ca la finele săptămânii viitoare să se poată face prima recoltare.

Dintr-o plasmă afereză se extrag 600 ml de sânge care se împart la trei. Deci un donator salvează trei vieți.

Conform metodologiei, pacienții vindecați de COVID-19 trebuie să poată prezenta dovada unui test pozitiv și două negative. Iar momentul cel mai propice pentru donat este la 14 zile de la data externării, a declarării că e vindecat. Atunci anticorpii sunt refăcuți, fiind momentul ideal pentru donare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...