6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Azi sosește la Bistrița aparatul de recoltat plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19!

Ministerul Sănătății a elaborat metodologia de recoltare a plasmei de la pacienții vindecați de COVID-19. La Bistrița va sosi azi aparatul necesar pentru o astfel de recoltare. CÂND s-ar putea extrage prima unitate de sânge:

Pacienții cu COVID-19, aflați în stare critică, pot primi transfuzie de sânge de la pacienții vindecați de COVID-19.

Pentru recoltarea plasmei de la cei vindecați, e nevoie de un aparat special și o metodologie aparte.

Ministerul Sănătății a elaborat deja metodologia necesară pentru recoltarea și apoi administrarea plasmei prelevate.

La nivel național există 14 aparate care pot face recoltarea plasmei. Iar unul dintre acestea 14 ajunge azi la Bistrița, printr-un protocol încheiat între Consiliul Județean BN și firma care le produce. Aceste aparate sunt EXCLUSIV pentru recoltarea plasmei pacienților vindecați de COVID-19.

După sosirea aparatului la Bistrița, e o întreagă procedură de punere în funcțiune a acestuia și apoi de instruire a personalului. Ar exista șanse, dacă toate merg conform planului, ca la finele săptămânii viitoare să se poată face prima recoltare.

Dintr-o plasmă afereză se extrag 600 ml de sânge care se împart la trei. Deci un donator salvează trei vieți.

Conform metodologiei, pacienții vindecați de COVID-19 trebuie să poată prezenta dovada unui test pozitiv și două negative. Iar momentul cel mai propice pentru donat este la 14 zile de la data externării, a declarării că e vindecat. Atunci anticorpii sunt refăcuți, fiind momentul ideal pentru donare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: