-5.9 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

VIDEO: Despre blaturi politice. Cum l-a lăsat Bistrițeanul.ro fără vecin pe președintele Emil Radu Moldovan

Există blaturi politice sau înțelegeri secrete între PSD și PNL în județul nostru? „Am văzut că se acuză de blaturi unii candidați pe alții”, a admis Emil Radu Moldovan, invitat la Bistrițeanul Live. 

Am văzut că se acuză de blaturi unii candidați pe alții. Nu avem niciun fel de blat în momentul de față. Candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud la Primăria municipiului Bistrița este unul singur: Cristian Marius Niculae, pe care toți îl susținem. Sper să convingem locuitorii orașului să-i acorde încrederea pe 27 septembrie”, a precizat Emil Radu Moldovan.

Între toți ceilalți candidați, singura sa colaborare politică a fost cu Ioan Turc, în parlament, atunci când PNL avea un guvern minoritar condus de Călin Popescu Tăriceanu. În calitate de deputat, alături de alți deputați PSD, Emil Radu Moldovan a susținut guvernul minoritar, pe anumite proiecte.

Am avut multe discuții de strategii politice cu Ioan Turc atunci când s-au desfășurat alegerile nominale, când s-au făcut  colegiile. L-am susținut împreună pe Ovidiu Crețu – eu președinte PSD, iar Ioan Turc în calitate de președinte PNL, la primul mandat. Chit că acum fug ca știm noi cine de tămâie, PNL l-a susținut pe Ovidiu Crețu în două mandate: în 2008, într-o înțelegere locală, iar în 2012 – într-o înțelegere națională cu USL.

Până în 2016, consilierii PNL au votat cot la cot cu Ovidiu Crețu. Iar unii sunt și azi în viață și stau ascunși: nu-și mai asumă aceste lucruri. Deci singura colaborare politică – iar eu nu aș numi-o blat – dintre cei care candidează a fost cu Ioan Turc”, a mai punctat Emil Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a recunoscut, de asemenea, că în ultimele 6 luni de zile nu a mai discutat cu președintele liberal Ioan Turc.

A fost întrebat, de asemenea, ce planuri are în legătură cu liberalul Ioan Zăgrean – fost secretar general adjunct al PNL BN și vicepreședinte interimar PNL BN.

Ioan Zăgrean este om de afaceri și mare susținător al echipei de handbal. A fost în numeroase deplasări cu echipa, alături de Emil Radu Moldovan. De asemenea, Zagrean este vecinul lui Radu Moldovan, iar în plină pandemie, de Paști, au ciocnit ouă și au luat masa împreună, ca doi buni creștini și vecini. Fapt recunoscut public de Radu Moldovan. Mai multe detalii despre acest subiect puteți reciti AICI.

În legătură cu acest subiect, Emil Radu Moldovan a povestit – mai în glumă, mai în serios – că după articolele apărute în Bistrițeanul.ro, a rămas fără vecin.

După tot ce s-a scris prin ziare, Ioan Zăgrean și-a vândut casa și s-a mutat la Beclean… Am acum un alt vecin bun, mai tânăr, care nu face politică”, a povestit Emil Radu Moldovan.

Acesta a explicat că dacă PSD va ajunge, la finalul alegerilor, fără o majoritate în Consiliul Județean, va fi nevoit să negocieze cu ceilalți reprezentanți ai partidelor. „Dacă asta vor decide alegătorii, eu nu pot decât să mă așez la masă cu toate partidele politice care vor trece pragul electoral și vor fi membre în viitorul legislativ. În condițiile în care voi fi ales președintele Consiliului Județean, va trebui să ne așezăm cu toții la masă, cu toate partidele politice care vor răspunde invitației. Dacă PNL va accepta o astfel de colaborare și va face o astfel de propunere…”, a argumentat Emil Radu Moldovan. 

Acesta a recunoscut, de asemenea, că Ioan Zăgrean ar fi una dintre propunerile PNL care l-ar bucura. „Numai că într-o negociere sau o colaborare politică, nu stabilește PNL-ul cine va îi reprezenta pe cei din PSD și nici viceversa…”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

Alte detalii despre administrația coordonată de Emil Radu Moldovan puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F627223981321883%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...

La MedTOTAL beneficiezi de cel mai mic preț, la testele rapide Covid-19

La Policlinica MedTotal, specialiștii în sănătate te ajută să te testezi rapid și la cel mai...