7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

VIDEO: Elevii din familii modeste primesc și abonament la ce tip de sport vor ei! Fără obligația de a învăța bine sau a fi cuminți!

Municipalitatea a decis să ofere elevilor din familii modeste, pe lângă bursă socială, și un abonament sportiv. Beneficiarii pot alege CE tip de sport să facă, fără a avea alte obligații. ”Nu putem pune pe ei povara notelor bune sau a mediei 10 la purtare” au ripostat consilierii.

În ședința de Consiliu Local din 19 august 2021 s-a votat acordarea unui abonament sportiv elevilor din familii modeste.

Astfel, cei ce beneficiază de bursă socială vor beneficia și de un abonament lunar, în valoare de 80 de lei, la un tip de sport pe care-l aleg.

Condițiile de acordare a bursei, implicit a aboonamentului sunt:

  • să nu fie venitul pe membru de familie mai mare de 50 % din salariul minim net pe economie
  • să nu dețină teren mai mare de 20.000 mp în zona de șes sau 40.000 mp în zonă montană

În cadrul ședinței de Consiliu Local, Ștefania Stere a cerut introducerea a ÎNCĂ două condiții:

  • media 10 la purtare
  • minim media 7 generală

”Și acești elevi care provin din familii sărace au obligația de a avea un comportament corespunzător, de a nu lipsi de la școală și de a avea rezultate cât de cât rezonabile. Chiar dacă sunt din familii sărace, ei pot învăța, iar aceste burse să fie nu doar un ajutor, ci și un fel de răsplată pentru cei care sunt încadrați în mediul școlar. Aceste două condiții să fie îndeplinite cumulativ împreună cu celelalte două condiții” a explicat consilierul PMP.

Propunerea sa a fost dur atacată de colegii consilieri

Orice propunere de restrângere a acestui ajutor Nu e binevenit. Mai ales că acest ajutor vine și în sprijinul elevilor cu deficit de comportament!” a declarat primarul Ioan Turc, inițiatorul proiectului.

Unii elevii au o cădere, și prin aceste burse îi stimulezi. Nu cred că ar trebui să punem bariere!” a fost de părere Ionel Burduhos.

Nu cred că e normal să punem o astfel de povară, a mediei 10 la purtare, pe umjerii acestor copii. Cei ce lucrează în domeniu știu că la 10 absențe e un punct scăzut la purtare” a intervenit Doina Macarie.

Să impui nota 10 la purtare și note mari e un impediment pentru sportivi. Poate să le cerem să nu fie repetenți” a fost de părere și Dan Ciobănică.

Aici nu e vorba de copiii noștri. E vorba de cei care provin din familii modeste, cu probleme. Ori pentru ei nu putem impune astfel de condiții” a subliniat și viceprimarul Sorin Hangan.

Propunerea consilierei PMP a primit 3 voturi PENTRU, 7 ÎMPOTRIVĂ și 9 ABȚINERI.

Comentariile integrale pe marginea acestui subiect, în video de mai jos:

Proiectul a trecut în forma sa inițiată de primarul Turc

Astfel, se va acorda un abonament lunar de 80 de lei pentru diferite tipuri de sport: înot, fotbal, tenis, etc, pe perioada 15 octombrie – 30 iunie.

În acest moment există peste 300 de elevi cu burse sociale, aflați în evidența Direcției de Educație Fizică și Sport.

Întregul proiect poate fi consultat aici:

scan

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: