18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

VIDEO: Inedită și spectaculoasă campanie de promovare a județului! Farmaciile Catena oferă cadou iile românești cusute de Virginia Linul

Frumusețea, bucuria și culoarea din sufletul celor care locuiesc în Bistrița-Năsăud au ajuns vedete într-o inedită campanie de promovare a județului, derulată în farmaciile Catena: românii de pretutindeni vor avea ocazia să primească de aici câteva cadouri minunate, realizate chiar în Salva!

Este o ideea extraordinară ca unul dintre cele mai importante branduri românești să ofere drept cadou un alt simbol românesc autentic, tocmai în anul Centenarului în care celebrăm apartenența noastră la acest neam… Este și o minunată oportunitate de a ne promova județul la nivel național”, a mărturisit pentru Bistrițeanul.ro Virginia Linul, creatoarea de costume populare și doctor în etnografie din Salva.

În intervalul 24 mai – 23 iunie 2018, toți cei care cumpără din farmaciile Catena produse în valoare de minim 20 de lei, pot câștiga câte o ie românească doar completând un talon și păstrând bonul fiscal pentru validare. Câștigătorii vor fi desemnați la finalul campaniei, printr-o tragere la sorți care va avea loc 24 iunie, de Ziua Mondială a Iei românești, în fiecare farmacie Catena din țară, organizatorii hotărând că vor exista peste 500 de câștigători – câte unul desemnat din taloanele completate în fiecare farmacie Catena.

O parte dintre iile oferite cadou au fost realizate în sudul țării, însă pentru farmaciile Catena din Transilvania, Banat, Maramureș și Bucovina – Virginia Linul a fost solicitată să realizeze minunatele produse care vor putea fi purtate chiar de Ziua Internațională a Iei de cei mai norocoși dintre cumpărători.

Cu prilejul campaniei, cei de la sensoarte.ro au realizat și două filme care ne reprezintă județul în spectaculoase imagini, peisaje de vis, obiective turistice și obiceiuri tradiționale. Câteva emoționante momente dintr-o șezătoare cu meșteri populari și creatoare de costume populare autentice din Salva au fost, de asemenea, incluse într-un clip de prezentare, buna dispoziție a șezătorii fiind asigurată de cunoscutele artiste ale ansamblului Flori Dumitrene, printre cusătorese fiind surprinse și mama, dar și fiica  Virginiei Linul.

[arve url=”https://youtu.be/NnDt2avzmlw” /]

Un al doilea clip de promovare, mai amplu și detaliat – surprinde în toată splendoarea – întregul misterios proces al „nașterii” unei ii: „Mă mândresc cu costumul popular pentru că în el se regăsește frumusețea oamenilor din zonă, frumusețea sufletului oamenilor acestor locuri. Este bucurie, este culoare, este frumusețe, sunt florile pământului adunate toate în costumul popular… E simplu – iile românești au suflet”, explică creatoarea Virginia Linul, amintind că este nevoie de multă dragoste, răbdare și pricepere pentru a coase o cămașă tradițională românească pe care doar florile și frunzele presupun peste 22.500 de împunsături cu acul…

Ziua Iei este cea mai bună inițiativă românească prin care sărbătorim un simbol național românesc autentic… Dacă în restul anului fiecare o îmbrăcăm fiecare când are ocazia – de ce să nu ne bucurăm de o zi anume în care s-o purtăm toți, să o sărbătorim, să-i savurăm frumusețea și unicitatea, să-i ducem mai departe plini de mândrie, povestea…”, remarcă Virginia Linul, subliniind că e foarte important pentru public care ar putea să conștientizeze astfel apartenența la acest neam…

[arve url=”https://youtu.be/IP3Fn-oA6ms” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!