20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO: Iubirea, în varianta pură, găsită într-un cămin din Suplai!

E luna iubirii! Cuplurile sărbătoresc Sfântul Valentin și Dragobetele încercând să-și dovedească dragostea pe care și-o poartă, prin cadouri sau gesturi extravagante. Iubirea pură, sinceră, care a străbătut greutățile vieții și lipsa „zilelor speciale”, a fost găsită însă într-un cămin din Suplai! Lelea Sîiucă și badea Gheorghe Fetti au peste 55 de ani de căsătorie!

Iubirea plutește în aer, în luna lui Februarie! Chiar înainte ca primăvara să își facă apariția, și totul să prindă viață, IUBIREA e sărbătorită de Sfântul Valentin și Dragobete!

Cuplurile încearcă, în aceste zile, să își demonstreze dragostea pe care și-o poartă, de cele mai multe ori prin cadouri și gesturi extravagante. Unii aleg în aceste zile să pună „Marea întrebare” sau să-și unească destinele pentru totdeauna.

Într-un astfel de context, se ridică o întrebare: „Mai există dragoste pură?”

Iar răspunsul despre cum era odinioară în satul românesc cu îndrăgosteala a fost găsit într-un cămin din Suplai, acolo unde Iosif, umblând pe coclauri, i-a găsit pe lelea Sîiucă și pe badea Gheorghe Fetti. Au 55 de ani de căsătorie.

„Pe vremea noastră ne întâlneam la joc, de Bobotează, care eram de însurat, de măritat, jucam, și așa se făceau lucrurile. NU tot curtai pe cineva cu anii”, povestește lelea Sîiucă.

Își amintește de perioada când badea Gheorghe era în armată și i-a trimis o poezie scurtă, iar el a păstrat scrisoarea până s-a întors acasă.

„Pe atunci nu era Valentin de-ăla, și ce cadouri? Mi-a cumpărat un pachet de mentosane!”, își mai amintește lelea Sîiucă.

Aceasta a avut și un mesaj pentru îndrăgostiți: „Să se simtă, așa cum se simt azi, și păste ani! NU azi bine, șî mâine iară rău!

Despre „Valentini și Dragobete”, iubirea ce rezistă peste ani și o dedicație muzicală, în video de mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=f_0cGhcBpmk” /]

Sursă video: Cu Iosif pe Coclauri

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.