16.3 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

VIDEO – Mica Oprea, fost secretar al municipiului: „Primăria nu este un loc din care îți iei salariul. Este o misiune”

Așa ar trebui să fie administrația: ca o casă primitoare în care fiecare om se gândește cu respect la funcționarii aceia lucrează pentru noi… Cred că unii dintre funcționari nu-și înțeleg menirea. Primăria nu e un job în care să te duci să-ți iei salariul. Este o misiune să lucrezi acolo, indiferent pe ce post lucrezi”, a mărturisit Mica Oprea, fost secretar în instituție.

Invitată în studioul Bistrițeanul Live – Mica Oprea a povestit despre provocările și eforturile pe care le-a depus de-a lungul 35 de ani de experiență câștigată în administrație.

Cred că unii dintre funcționari nu-și înțeleg menirea. Le-am spus de multe ori: Dacă nu-ți place, dacă nu înțelegi, dacă nu respecți oamenii și nu ți-s dragi, nu are rost să te chinui. Lasă pe altcineva în loc care vrea să facă treabă. Primăria nu e un job în care să te duci să-ți iei salariul. Este o misiune să lucrezi acolo, indiferent pe ce post lucrezi”, a mărturisit Mica Oprea, fost secretar în instituție.

Zeci de ani în slujba dreptății și a administrației: „Altă cale nu aveam”

A avut parte și de tensiuni sau scandaluri, dar a reușit să bifeze și câteva recorduri în administrația județului.

Nu m-a obligat nimeni să-mi dedica viața administrației. Eu singură m-am obligat. Am făcut lucruri pe care poate nu trebuia să le fac eu. Am fost printre primii care am făcut anexele la Fondul funciar”, a mărturisit Mica Oprea.

„Doamna de fier” a administrației a recunoscut că trebuie să ai și viziune.  Se creează și tensiuni, vin unii să-și impună puncte de vedere. Dar se poate discuta cu oamenii, nu poți să știi totul. Dar trebuie să te consulți, să citești și să te documentezi, să-ți asculți colegii, fiecare poate avea o idee valoroasă, un aspect la care tu nu te-ai gândit…”, a admis Mica Oprea.

Ilegalitățile sunt excluse în administrație, consideră Mica Oprea

În fața lui Dumnezeu nu poți să vii cu așa ceva. Există un Dumnezeu și există o vorbă care spune că atunci când bine faci – bine primești. Dacă faci rău, rău primești. Dacă minți un om sau îi faci un lucru incorect și se descoperă, suferă și omul, suferi și tu. Iar lucrurile nefăcute cum trebuie – se descoperă întotdeauna. Așa-i lăsat de Dumnezeu…”, a subliniat Mica Oprea. 

Fostul secretar general al Consiliului Județean a mai admis că „este obositor să duci o asemenea luptă. Dar când am intrat în administrație eu am intrat ca să-mi câștig pâinea, nu ca să-i încurc pe oameni, ca să joc roluri. Nu am avut în spatele meu averi sau oameni cu influență care să-mi permită să fac ce vreau eu…

Adevărul era singura cale pentru mine. Mi-am zis că dacă mă țin cu dinții de el, am o șansă să ajung ceva în carieră. Dacă nu – mă pierd. Și am fost de multe ori la limita de a mă pierde. Nu din cauza mea, ci din cauza contextului. Primești și asemenea lecții. Mi s-a cerut demisia, pentru că am refuzat să fac una sau alta. Dar ca să fac ceva, trebuie să și înțeleg de ce. Să-mi explice și mie de ce trebuie încălcată legea…”, a mai povestit Mica Oprea. 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/B-UGUynYBFs” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...