21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

VIDEO: Ministerul Mediului a promis protejarea strictă a Parcului Național Munții Rodnei

Cei de la Agent Green au dus o luptă grea pentru conștientizarea necesității protejării parcurilor naționale. Ministrul mediului a anunțat că va proteja cu strictețe 13 parcuri naționale, printre care și cel al Munților Rodnei.

Pentru a atrage atenția asupra degradării parcurilor naționale, Agent Green a expus consecvent agresiunile din acestea. Cei de la Agent Green au dus ”lupte„ chiar și în instanțe, din 2009.

În perioada 2017 – 2019 au prezentat cinci filme documentare, legate de ”masacrarea” parcurilor naționale. Unul dintre ele prezintă ”povestea„ Parcului Național Munții Rodnei.

Zilele trecute, ministrul Mediului a promis demararea procedurilor de protejare strictă a 13 parcuri naționale.

Protejarea autentică a parcurilor naționale este probabil cea mai îndelungată campanie pe care care am purtat-o și pe care am început-o acum 16 ani. România dă pentru prima dată un semnal clar și puternic în direcția armonizării cu cele 3 principii universale după care parcurile naționale sunt administrate: non-intervenția, susținerea comunităților locale și siguranța că acestea nu au nimic de pierdut, ci din contră, de câștigat”, a declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Au fost desemnate 13 parcuri naționale de interes național ce ocupă 1,33% din suprafața țării și 3,31% din suprafața împădurită a țării:

 • Călimani
 • Cheile Bicazului – Hășmaș
 • Munții Rodnei
 • Piatra Craiului
 • Cozia
 • Buila Vânturarița
 • Retezat
 • Defileul Jiului
 • Domogled – Valea Cernei
 • Semenic – Cheile Carașului
 • Nera – Beușnița
 • Ceahlău
 • Munții Măcinului

Se pare că e o acțiune internațională ce va impacta lanțul muntos Carpați. Anunțul Ministerului Mediului vine la 2 săptămâni după ce președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, a semnat decretul pentru reforma parcurilor naționale care va intra în vigoare la 15 ianuarie.

Sincronizate sau nu, reformele din România și din Slovacia vin în ceasul al 12-lea și sunt cruciale pentru salvarea biodiversitatea munților Carpați, în fond același ecosistem”, a mai spus Păun, președintele Agent Green.

Cei de la Agent Green au promis că vor face tot ce le stă în putere pentru a ajuta Ministerul Mediului să ducă la bun sfârșit planul de protejare a Parcurilor Naționale.

 

Sursă info/video – Agent Green

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Toata lumea este ingrijorata de masacrul padurilor de pe intreg teritoriul national , insa ONG-urile nu vad si o alta realitate trista din jurul aglomerarilor urbane unde Primarii si administratia defileaza nestingheriti cu DRUJBA si drujbistii si macelaresc copaci fara numar.Este si cazul Bistritei unde nu a disparut inca ideea tampita a lui Cretu de a se MINERALIZA Piata Centrala si a se distruge si parcul Eminescu pt. o parcare.
  Liberalii inca nu au renuntat la aceste proiecte tampite care aduc atingere mediului ambiant cu care noi interactionam direct cand iesim din case, si astfel administratia nu doreste inca sa inregistreze aceste spatii verzi in Cadastrul orasului.
  Lupta continua !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: