-2.6 C
Bistrița
duminică, ianuarie 23, 2022

Incendierea cu repetiție a unei mașini la Beclean, din vară, „comandată”! Doi tineri dădeau foc autoturismelor, contra cost

O mașină din Beclean a fost incendiată de două ori vara aceasta. O alta din Bistrița a avut aceeași soartă, în aceeași perioadă. În spatele acestor incendieri s-ar afla doi tineri, care incendiau autoturisme, la comandă, contra cost. Cei doi erau „dublu-specializați”: au dat și un tun de 356.000 de lei unei femei din Bistrița.

În vara acestui an, un autoturism era incendiat de două ori în Beclean. Întreaga scenă era surprinsă de camerele de supraveghere. Despre acest incident puteți citi mai multe AICI.

În spatele incidentului s-ar afla doi bărbați de 24 și 27 de ani, care, culmea ar fi acționat la comandă. Aceeași soartă a avut-o și un autoturism parcat în Bistrița, în aceeași perioadă.

Polițiștii au ajuns la cei doi, iar ieri au efectuat mai multe percheziții domiciliare la cei doi și la o femeie, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni. Perchezițiile au fost efectuate în Coldău, Bistrița, Dumitra și Negrilești, vizată fiind o grupare specializată în comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și furt calificat.

„Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 20 iulie 6 august 2021, la solicitarea unui bărbat de 35 de ani, din Beclean și contra unor sume de bani, doi tineri de 24 și 27 de ani ar fi incendiat, intenționat, în două ocazii diferite, un autoturism parcat pe raza orașului Beclean. Totodată, există suspiciuni cu privire la faptul că la data de 27 iulie 2021, cei doi ar mai fi incendiat un autoturism parcat în Bistrița”, precizează IPJ BN, într-un comunicat de presă.

Au dat un tun de 356.000 de lei

Se pare că cei doi erau specializați și în furturi. În aprilie 2019, aceștia au furat bunuri și bani din locuința unei femei din Bistrița, prejudiciul ajungând la 356.000 de lei. Acesta a fost recuperat parțial.

„Totodată, în perioada 10 august – 17 decembrie 2021, concubina bărbatului de 27 de ani, o femeie de 39 de ani, ar fi introdus, fără drept, în incinta Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud, două telefoane mobile, care ar fi fost folosite de bărbatul aflat în perioada respectivă în arest”, mai spun reprezentanții Inspectotarului de Poliție Județean.

Femeia, bărbatul de 27 de ani și cel de 35 de ani care a comandat incendierea au fost reținuți pentru 24 de ore. Tânărul de 24 de ore a reușit să fugă, însă a fost depistat rapid de polițiști și reținut și el pentru 24 de ore.

UPDATE 11 ianuarie 2022

Față de cei trei bărbați de 35, 27 și 24 de ani a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de femeia de 39 de ani, magistrații au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile” a transmis IPJ BN.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: