22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

VIDEO – Pompierul erou de la Rodna: Născut pentru a-i salva pe ceilalți

Peste 1.000 de intervenții la activ. Iar în cazul unora dintre ele, viețile oamenilor au depins de fiecare pas al său. Așa se poate descrie în câteva cuvinte Ciprian, pompierul din Rodna, care după o tură istovitoare și-a pus din nou echipamentul și a mers să se lupte cu apele în comuna natală. Fotografia care-l înfățișează salvând un bebeluș a făcut înconjurul Internetului.

Imaginea cu Ciprian Cotuț înconjurat de apele care au năvălit peste comuna Rodna, cu un bebeluș ținut strâns în brațe a făcut înconjurul Internetului. Pompierul a primit inclusiv felicitările ministrului Afacerilor Interne Marcel Vela, care a și făcut publică povestea sa.

Ciprian, originar din Rodna, tocmai ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore. A fost chemat din nou la muncă, pentru a ajuta la evacuarea persoanelor din calea apelor care au măturat parte bună din județ.

Partea cea mai dificilă a intervenției a fost salvarea unui bebeluș de doar câteva luni. Intervenția – a recunoscut și pompierul – i-a dat emoții, din pricina responsabilității uriașe pe care o avea. Puteți citi mai multe AICI.

„M-am gândit să îl țin cât mai bine și mai strâns de pieptul meu pentru că curenții erau puternici. Colegii mei mă asigurau cu cordița. A fost o emoție foarte mare, pentru că e un copil mic, un suflet mic și eram emoționat ca nu cumva să alunec să cad în apă cu el”, mărturisește emoționat pompierul.

În misiune, în plină pandemie, la Suceava…

Culmea, Ciprian Cotuț s-a numărat și printre pompierii care au mers în Suceava pentru a sprijini ISU de acolo. Acolo a avut ocazia să asiste la o naștere acasă.

„Am fost solicitați să intervenim la o gravidă, iar când am ajuns acolo, am găsit o mână de copil nou-născut, încă avea cordonul ombilical. Am procedat pentru tăierea cordonului și am solicitat sprijin medical pentru preluarea copilului”, își amintește Ciprian. Mai puteți citi despre acest subiect AICI.

Chiar ieri, la o zi după intervenția de la Rodna, pompierul a intervenit la un alt incident nefericit, care a fost făcut public chiar de Ministerul Afacerilor Interne într-o postare.

La numai 30 de minute după ce au intrat în tură, au fost anunțați că un copil de 7 ani s-a electrocutat în Sângeorz-Băi.

„Am împietrit în momentul în care am intrat în curte și am văzut copilul inconștient, întins pe jos. Părinții disperați strigau după ajutor. Deși am mii de misiuni la activ, efectiv mi s-au înmuiat genunchii. Nimic nu se compară cu durerea unui părinte care simte că-și pierde copilul”, a mărturisit Ciprian.

Din fericire, micuțul a fost stabilizat, spre bucuria pompierului. Acesta și spune că a simțit o bucurie imensă când a văzut că băiatul a fost stabilizat și este în afara pericolului.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!