12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

VIDEO. Primarul Viluț Mezdrea, din Poiana Stampei: „A fost chiar dureros. Am fost păziți să nu trecem în Bistrița-Năsăud”

Primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei a fost prezent ieri la emisiunea „Direct în Problemă”, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live. A vorbit despre pandemia care ne-a schimbat viața, economie, valori, administrație, politică, oameni, așteptări și munca pentru oameni.

Primarul Viluț Mezdrea a recunoscut că are o relație extraordinar de frumoasă și închegată cu bistrițenii. „Schimburile culturale și schimburile între administrațiile noastre sunt bine-venite și se bucură de o foarte mare apreciere. Dacă nu am fost destul de convingător, aflați că soția mea dragă este din Mureșenii Bârgăului. Iată deci cum se fac legăturile între cele două județe și între cele două comunități învecinate…”, a mărturisit primarul Viluț Mezdrea.

Comuna Poiana Stampei, cea care se învecinează cu Piatra Fântânele și deschide drumurile spre Bucovina, face parte din județul Suceava – unul dintre județele cele mai afectate de pandemia declanșată de noul coronavirus.

Efectele acestui virus nenorocit, așa l-am numit eu, le simțim cu toții, mai ales în viața de zi cu zi. Nu a fost nimeni bucuros când la limita dintre județe, în pasul Tihuța, a fost instalată pază…

Am fost păziți să nu trecem în Bistrița-Năsăud, ca să nu trecem granița, sau să trecem uc motive foarte întemeiate. Nu a fost deloc plăcut. A fost chiar dureros pentru mine și pentru mulți alți locuitori din Poiana Stampei.

Până la Suceava avem 140 de kilometri, în timp ce până la Bistrița facem 70 de kilometri. Nu de puține ori cei din Poiana Stampei vin la Bistrița să-și rezolve diverse probleme. Vorbesc de spital, cumpărături, analize medicale…”, a mai povestit primarul Viluț Mezdrea.

O perioadă critică și neagră, pentru Poiana Stampei

Din păcate a fost o perioadă critică și neagră, pentru Suceava, dar și pentru Poiana Stampei. Deși la nivelul localității nu au fost foarte multe cazuri de coronavirus. În aceste momente ne bucurăm de un anumit echilibru, în sensul că au fost două cazuri, dar au fost stinse, și nu au apărut ulterior complicații…

Nu am avut niciun deces de pe urma acestui coronavirus. Dar am fost părtași cu toții la toate mpsurile drastice luate pentru județul Suceava. Cei care au gestionat poate defectuos această criză vor explica la un moment dat ce s-a întâmplat… Poate că cei vinovați vor ieși și vor spune ce au greșit. Nu neapărat ca să și plătească, dar poate fi un exemplu de Așa Nu, într-o administrație care se vrea performantă la nivelul județului Suceava…”, a mai spus primarul Viluț Mezdrea. 

Edilul a vorbit și despre măsurile impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență: „Le-am respectat cu rigurozitate. M-am bucurat și de înțelegere în rândul cetățenilor din Poiana Stampei, care au înțeles gravitatea acestei nenorociri…

Administrația publică locală a luat și măsuri suplimentare, în ceea ce privește dezinfectarea principalelor locații publice, a drumurilor publice, a căilor de acces spre magazine, restaurante sau trotuare. 

Viluț Mezdrea a mai povestit că în prima ședință de Consiliu Local – organizată on line – au reușit să aloce 30.000 de lei din bugetul local, alături de comunele vecine din bazinul Dornelor. Cu acești bani s-a achizițonat un aparat de testare pentru Covid19, împreună cu 1000 de teste gratuite. Aparatul a fost instalat la Vatra Dornei și funcționează. Fiecare localitate a primit un număr de teste, iar cei din Poiana Stampei încă mai au teste gratuite care pot fi făcute celor care au nevoie – a mai explicat primarul Viluț Mezdrea.

Alături de consilierii mei am reușit să punem umărul și să donăm indemnizațiile de primar, consilieri și viceprimari. Banii care s-au strâns au mers către Spitalul Județean din Suceava. Prin exemplul nostru am dat undă verde și altor colegi de-ai noștri care au salutat ideea și au fost solidari cu aceasta… A fost nevoie de unitate”, a recunoscut primarul din Poiana Stampei.

Cum merge administrația locală în Poiana Stampei, ce proiecte și ce provocări au întâmpinat vecinii noștri – puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F645398789436938%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto @ Poiana Stampei – Poarta de intrare în Bucovina

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.