21.9 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

VIDEO: PSD cere sancționarea și înlocuirea a șase președinți de secții de votare din cauza faimoasei ștampile ANULAT

Telenovela iscată de ștampila ANULAT revine cu un nou episod. De această dată, PSD BN a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) cu privire la faptul că șase președinți de secții de votare au aplicat din proprie inițiativă faimoasa ștampilă și pe numele Vioricăi Dăncilă.

Ca urmare a sesizării depuse în această dimineață de PNL BN la BEJ despre care Bistrițeanul.ro a scris AICI, în plin proces de votare a venit rândul PSD BN să înregistreze o plângere, motivul fiind aceeași ștampilă cu înscrisul ANULAT.

PSD BN sesizează în plângerea formulată faptul că șase președinți de secții de votare au aplicat din proprie inițiativă ștampila ANULAT și pe numele candidatului Viorica Dăncilă pe specimenul de buletin de vot, solicitând sancționarea lor, înlocuirea de îndată din funcții și eliminarea pe viitor din Corpul Experților Electorali.

„Am avut o plângere din partea PSD prin care solicită să se constate comiterea contravențiilor de către președinții secțiilor de votare nr. 2, 7, 15, 23, 29 și 35. Este vorba de articolul 35 litera m coroborat cu articolul 56, alineatul 2, litera f din Legea 340/2004 și s-a cerut sesizarea de îndată a AEP pentru înlocuirea imediată a președinților și excluderea pe viitor din Corpul Experților Electorali. S-a motivat că acești președinți au aplicat ștampila ANULAT pe care ei o au – acea ștampilă albastră cu care anulează buletinele – și pe competitorul electoral Viorica Dăncilă pentru a nu fi nicio discuție în privința acestui buletin de vot afișat.”, informează judecătorul Cristina Frențiu, membru BEJ.

Potrivit acesteia, președintele BEJ – judecătorul Reghina Berari a apreciat că fapta nu are caracter contravențional și nu a aplicat nici o sancțiune.

Întreaga declarație poate fi urmărită în materialul video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...