12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

VIDEO: PSD cere sancționarea și înlocuirea a șase președinți de secții de votare din cauza faimoasei ștampile ANULAT

Telenovela iscată de ștampila ANULAT revine cu un nou episod. De această dată, PSD BN a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) cu privire la faptul că șase președinți de secții de votare au aplicat din proprie inițiativă faimoasa ștampilă și pe numele Vioricăi Dăncilă.

Ca urmare a sesizării depuse în această dimineață de PNL BN la BEJ despre care Bistrițeanul.ro a scris AICI, în plin proces de votare a venit rândul PSD BN să înregistreze o plângere, motivul fiind aceeași ștampilă cu înscrisul ANULAT.

PSD BN sesizează în plângerea formulată faptul că șase președinți de secții de votare au aplicat din proprie inițiativă ștampila ANULAT și pe numele candidatului Viorica Dăncilă pe specimenul de buletin de vot, solicitând sancționarea lor, înlocuirea de îndată din funcții și eliminarea pe viitor din Corpul Experților Electorali.

„Am avut o plângere din partea PSD prin care solicită să se constate comiterea contravențiilor de către președinții secțiilor de votare nr. 2, 7, 15, 23, 29 și 35. Este vorba de articolul 35 litera m coroborat cu articolul 56, alineatul 2, litera f din Legea 340/2004 și s-a cerut sesizarea de îndată a AEP pentru înlocuirea imediată a președinților și excluderea pe viitor din Corpul Experților Electorali. S-a motivat că acești președinți au aplicat ștampila ANULAT pe care ei o au – acea ștampilă albastră cu care anulează buletinele – și pe competitorul electoral Viorica Dăncilă pentru a nu fi nicio discuție în privința acestui buletin de vot afișat.”, informează judecătorul Cristina Frențiu, membru BEJ.

Potrivit acesteia, președintele BEJ – judecătorul Reghina Berari a apreciat că fapta nu are caracter contravențional și nu a aplicat nici o sancțiune.

Întreaga declarație poate fi urmărită în materialul video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: