20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO – PSD-iștii critică modul în care se derulează proiectele din Bistrița. Suciu: „Dacă era PSD la putere, nu ajungeam aici”

Social-democrații au luat la puricat modul în care se derulează proiectele din Bistrița, sub cârmuirea liberală. „Dacă era PSD la putere, știu clar că nu am fi ajuns aici!”, a fost concluzia deputatului Daniel Suciu.

La finalul săptămânii trecute, social-democrații au analizat „la bani mărunți” modul în care se derulează proiectele din Bistrița.

Sunt aproape doi ani de mandat, așa că putem face un bilanț al lucrurilor pe care le-a făcut, a modului în care domnul Turc gestionează proiectele din Bistrița”, a argumentat deputatul Daniel Suciu.

Linia Verde, analizată de Camelia Ilișuan

Fosta directoare a casei de Asigurări de Sănătate, Camelia Ilișuan, a criticat dur „pauza de 6 luni” a administrației locale în darea unor răspunsuri.

Proiectul a fost făcut în 2019. În 2020 s-a organizat licitația, iar în 2021 s-a semnat contractul pentru lucrări. Firma câștigătoare, în urma analizei din teren, a găsit și alte nereguli și probleme, care nu erau cuprinse în proiect. Așa că a trimis administrației locale o listă cu 146 de întrebări. ȘASE luni de zile i-a luat Primăriei Bistrița să răspundă acelor întrebări. Deci începerea lucrărilor a fost întârziată cu șase luni din cauza Primăriei. 

Unde mai punem problemele cu Aquabis-ul, care a anunțat din timp că ei nu finalizează cu licitația pentru masterplanul de apă și canal. Așa că acum, până nu intervin ei, nici lucrările la carosabil nu se poate face.

Un punct bun cu care sunt de acord e schimbarea pavajului cu piatră în zona centrală.

Sunt decizii luate cu heirupul. Nu știu ce vor face participanții la trafic începând din septembrie…”, a comentat Camelia Ilișuan.

Axa Gării – Năsăudului, analiză de Daniel Adumitrăchioaiei

Unul dintre noii veniți în PSD Bistrița este Daniel Adumitrăchioaiei, manager achiziții la Teraplast. Acesta a explicat că unul dintre lucrurile care a „tras la cântar” pentru venirea sa și a familiei sale la Bistrița a fost tocmai traficul foarte ok.

Nu cred că proiectul va fi gata în mai puțin de un an și jumătate. A început târziu, probleme sunt, întârzieri sunt. Analizând modul de gestionare a lucrurilor am descoperit două probleme:

 • lipsa de viziune a administrației locale și eșuarea în găsirea de soluții
 • incapacitatea de gestionare a acestor lucrări

Când întrebi de aceste proiecte e un veșnic meci de tenis între Primăria Bistrița, Aquabis și alte instituții sau firme. Proiectele sunt bune dar sunt prost gestionate!”, a fost analiza lui Daniel Adumitrăchioaiei.

Pistele de Biciclete, strada Mihai Viteazul și asfaltările, analizate de Daniel Suciu

Deputatul Daniel Suciu a atins succint mai multe proiecte.

„Am observat o bipolaritate în declarațiile publice ale administrației locale.

 • Au zis că PSD a muruit străzile, în proiectul de asfaltare al celor 100 de străzi. Ei s-au lăudat de curând cu strada Gheorghe Pop De Băsești care a fost tot așa făcută: ras asfaltul și turnat altul din bordură în bordură. Deci tot muruială.
 • Pe Mihai Viteazu au făcut o lucrare foarte bună! Doar că problema nu este rezolvată. Și încă se inundă.
 • Pistele de Biciclete trebuiau să fie gata în 26 august. Nu zic că proiectul nu a avut probleme. Dar a trecut un an de când domnul Turc se poza cu ruleta, măsurând pistele. Și nu a făcut nimic. A dat vina pe firma care se ocupă. Ei spun că problema e la administrație.
 • Stația de asfalt e o problemă de noaptea minții. (VIDEO – Daniel Suciu: Primăria Bistrița nu și-a eliberat sieși autorizația de construcție pentru stația de asfalt)”, a mai comentat deputatul.

PSD nu-și reproșează nimic. Și dacă era la putere, altfel erau lucrurile

Întrebați dacă PSD nu are nimic să-și reproșeze, proiectele fiind demarate de vechea administrație, Daniel Suciu a explicat că au fost aceiași oameni.

Proiectele au fost făcute de aceiași oameni care sunt și acum în primărie. Primarul a promis că face audit, comasează compartimente, dar nu a făcut nimic.

Deci aceiași oameni cu care lucrează acum domnul Turc au fost și atunci când s-au făcut proiectele.

Dacă ar fi câștigat PSD alegerile, sigur nu ne-am fi aflat în situația care ne aflăm acum: cu toate proiectele începute deodată, cu traficul dat peste cap, și cu slabe șanse ca acesteas să fie finalizate în termenul impus. 

Nu uitați că Primăriei Bistrița i-a luat șase luni să dea niște răspunsuri, timp în care se puteau face lucrările!”, a concluzionat Daniel Suciu.

Analiza mai pe larg a acestor proiecte, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. S-a trezit si Suciu. In magaria/ idiotenia asta tot voi ne-ati bagat si ati girat-o! Cu tot consiliul local care vota pe banda rulanta toate magarile fostului primar. Acuma s-a umflat orezul in voi si criticati pe toate directile. Poate s-a uitat cum s-au plantat stalpii de iluminat de pe Republicii, in mijlocul trotuarului inca pe timpul mandatului vostru (PSD)? Sa nu mai vorbim de aberatia asta de „Linie cica verde”, o magarie de la un capat la altul. Asa ca mai usor cu pianul pe scari ca se varsa clapele.
  Bine nu are nicio scuza nici actualul primar care continua prostia. Mai bine o oprea cu tot riscul de a pierde niste bani.
  În celebrul cotidian britanic, The Times, într-un articol cu titlul “De ce votăm (încă) incompetenţi?”, răspunsul este chiar unul dintre argumentele pe care la oferă psihologii pentru efectul Dunning-Kruger: “Pentru că incompetenţa poate da încredere, iar încrederea este convingătoare. Cei incompetenţi se suprapareciază, cei competenţi au tendinţa de a se subaprecia. A fi inteligent poate crea impresia de ezitare, ceea ce riscă să nu convingă electorii”.

 2. Majoritatea proiectelor care au intors Bistrita cu curu-n sus au fost initiate si „gandite” de administratia PSD, prin ilustrul strateg cretu (cu c mic, ca atata merita). In special Linia Verde si pistele de biciclete prost gandite. Bine ca am scapat de cretinismele alea cu centrul intermodal, gandite tot de tovarasu cretu.
  Te rog lasa-ne,

 3. Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. PSD-istii bistriteni sufera de amnezie. Ei uită că de fapt proiectele pe care le critică sunt lăsate mostenire de la vechea administratie locală condusă de idolul lor Ovidiu Cretu, si care n-a fost in stare să le finalizeze in timpul mandatului său. Intre timp lucrurile s-au schimbat prin cresterea preturilor la materiale, energie si manoperă. Cea mai mare complicatie din cadrul proiectului privind reconfigurarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului, este dată de realizarea pasajului subteran pentru pietoni, la intersectia Bul. Decebal cu străzile Ursului si Cuza- Vodă, pentru care trebuie deviate toate conductele și cablurile de utilități din subteran, opreatiune foarte costisitoare, dar care care in final nu rezolvă mare lucru in fluidizarea circulatiei. Oricum, Bulevardul Decebal este traversat de mai multe treceri de pietoni care nu au cum să fie desfiintate. Primarul Ioan Turc se lăuda că a modificat proiectele mostenite de la vechea administratie. In cazul de față ar fi fost mai ințelept să se renumțe la pasajul pietonal subteran, ceea ce ar fi dus la o economie importantă de bani cu care s-ar fi putut achizitiona un număr mai mare de autobuze electrice nepoluante. De asemenea la intersectia Bulevardului Decebal cu strada Gării, ar trebui lărgit trotuarul din fața magazinului Winmarkt, la nivelul lățimii inițiale si refăcut aliniamentul laturii respective, prin mutarea sensului giratoriu mai spre bustul lui Mihai Eminescu.
  Pe traseul „Linia verde” s-ar putea si aic renunta la schimbarea pavajului de pe trotuare ceea ce ar duce la o economie de bani si de timp in finalizarea proiectului la termen.

 4. Domnule Sergiu, vorbim de trei mandate 12 ani de administrație Crețu și sunt peste 200 străzi de pământ, multe asfaltate n au iluminat public, el își făcea viacul la cabana in dealului Dumitrei cu o tânără speranță, pe la Metropolis, nu a avut timp in 12 ani sa lase decât o partie nenorocita și SF urî cu bani multi,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.