18.2 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO: Radu Moldovan – Dacă ar fi după mine, aș castra toți violatorii

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost prezent în studioul Bistrițeanul LIVE. Acesta a vorbit despre problemele de la nivel județetean, dar a atins și subiecte despre perioada mai puțin gloriosă a PSD și greșelile făcute. Una dintre ele – recursul compensatoriu. Radu Moldovan a declarat că ar castra toți violatorii.

Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, a fost invitat în studioul Bistrițeanul LIVE și a vorbit despre problemele de la nivelul județului nostru. Acesta a adus în discuție și perioada mai puțin gloriosă a PSD. Dar și greșelile făcute, greșeli care au trimis în opoziție partidul din care face parte.

„PSD-ul este astăzi în opoziție pentru că merită să fie în opoziție. Pentru că a făcut lucruri care nu aveau legătură cu agenda. Vă mărturisesc că mie nu prea îmi convine să fiu în opoziție. Pentru că am avut inundații și nu am avut pe cine să sun. Atunci când PSD-ul era la guvernare, eu aveam pe cine să sun… Sigur, unii o să spună că am făcut ceea ce nu trebuia făcut. Dar eu mi-am asumat de fiecare dată să pun mâna pe telefon, cu toate riscurile de rigoare. Și să sun un ministru, un prim-ministru, pe cine era nevoie, să îi cer imperativ să ia în condițiile legii, respectând cu strictețe legea, măsuri în interesul cetățenilor”, a spus președintele CJ BN.

„Sunt lucruri cu care nu ne putem mândri…”

Radu Moldovan susține că una dintre părțile negre ale istoriei PSD a fost candidatura Vioricăi Dăncilă la președinția României. Anul trecut, la întâlnirea PSD de la Neptun, tensiunile din partid au fost la ordinea zilei. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa fostului premier. Mai multe detalii despre acest subiect puteți reciti AICI.

„Sunt lucruri cu care nu ne putem mândri. Sunt lucruri care puteau fi mai bune. Am spus-o, unii colegi m-au criticat, dar nu am cum să neg evidența. Una dintre părțile negre ale istoriei PSD-ului este candidatura doamnei Dăncilă la președinție. Nu o putem șterge. Eu așa de repede aș șterge-o cu buretele, până s-ar strica tabla”, a admis Radu Moldovan.

O altă greșeală asumată de PSD, în opinia președintelui CJ BN, este legea recursului compensatoriu, care a scos din închisori peste 20.000 de deținuți.

„Referitor la legea recursului compensatoriu mă băgați pe un teren tehnic pe care nu îl putem dezbate pentru că nu ne pricepem. E cu drepturile omului, cu Comisia Europeană, cu amenzile… Aici a existat și o manipulare cât casa, pe zona de justiție. Și PSD-ul a greșit profund că a intrat într-o zonă care nu avea treabă cu cetățenii. Trebuia să își vadă de guvernare, iar legile justiției să le lase specialiștilor. Mulți mint că Parlamentul… Nu s-a modificat nici o lege a justiției. Parlamentul nu a modificat nimic. Au fost niște dezbateri… Cu recursul compensatoriu au fost niște dezbateri votate de toți – și de PNL-iști, și de USR-iști, și de PSD-iști. E grav! Mai bine mă abțin. Dacă ar fi după mine, aș castra toți violatorii. Dar nu pot, eu vă spun ce aș face. Nu ai voie să dai recurs compensatoriu la infracțiunile cu violență. Trebuie discutat pe nuanțe. Dar asta trebuie să facă specialiștii”, a spus Radu Moldovan.

Dacă ați ratat emisiunea Bistrițeanul LIVE sau vreți să revedeți declarațiile președintelui CJ BN, puteți viziona materialul video de mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/717318672392204/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...