9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO: Mai mulți psihologi și consilieri școlari, din toamnă! „Investiția în educație este cea mai importantă”

Invitată la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, Cristina Iurișniți, deputat USR Bistrița-Năsăud, a vorbit despre inițiativele legislative care aduc un plus în educație.

Profesoara Cristina Iurișniți a explicat că una dintre inițiative se referă la necesitatea de a avea mai mulți psihologi și consilieri școlari în sistemul educațional. „Mă bucur că și această inițiativă a avut succes. Ea urmează să fie promulgată. Este absolută nevoie de acești consilieri școlari. Mai ales când ne gândim la copiii care trebuie să-și aleagă viitorul liceu sau școală profesională”, a precizat Cristina Iurișniți.

Inițiativa legislativă care are drept scop creșterea numărului de consilieri școlari a fost votată, marți, în Senat. Au fost 103 voturi pentru, niciun vot împotrivă și 26 de abțineri. Legea merge la promulgare, Senatul fiind cameră decizională.

Sunt copii care poate aveau nevoie din timp de un psiholog, un consilier școlar care să-i fi îndreptat de la 12, 13 ani spre o anumită direcție. Acești consilieri nu există în număr suficient. Legislația actuală prevede că unui consilier școlar îi este alocat un număr de 800 de elevi. În practică, însă, sunt și situații în care există un post de consilier școlar la 1.500 de elevi”, a precizat deputatul USR.

Cristina Iurișniți a mai subliniat că „din toamnă, vom avea câte un post de profesor consilier școlar la fiecare 600 de elevi, în loc de 800 – cum este acum. Pentru preșcolari vom avea un profesor consilier școlar la 300 de elevi, nu 400, ca până acum”.

Nu se poate lucra cu foarte mulți elevi, dacă vrei calitate. E foarte important să acordăm și timp copiilor noștri. Investiția în educație este cea mai importantă. Este singura cheie care ne poate aduce progresul. Orice stat care investește în educație va progresa ulterior… Viitorul este al tinerilor, al copiilor. Până acum nu s-a investit suficient. Au fost bani risipiți foarte mulți…”, a mai spus Cristina Iurișniți.

Despre alte probleme cu care se confruntă sistemul de învățământ în Bistrița-Năsăud și în România – aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/668768017043416/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...