7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

VIDEO: Război între președintele CJ și consilieri, înainte de prima ședință! Motivul: Împărțirea banilor la primării

Consilierii județeni liberali l-au acuzat ieri, în mediul online, pe președintele CJ BN, că împarte mai mulți bani primăriilor PSD-iste. Moldovan a explicat că a încercat doar echilibrarea bugetelor, pentru că Guvernul a împărțit mai mulți bani primăriilor PNL-iste. „În 2020 am revenit la practicile PDL-iste din 2005”, a declarat acesta.

SCANDAL și în Consiliul Județean, la început de an, TOT pe motivul banilor. De această dată, pe modul de repartizare către primăriile din județ.

Atacul a venit aseară, în mediul online, din partea consilierilor liberali.

„Bătaie de joc marca Emil-Radu Moldovan!‼ Tocmai am primit pe email suplimentarea ordinii de zi a primei şedinţe de Consiliu Judeţean de anul acesta. Uitându-mă peste, ce să vezi: Proiect de hotărâre privind repartizarea fondului la dispoziţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pe anul 2020 unitătilor administrativ-teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud. Vă invit şi pe dumneavoastră să vedeţi diferenţele de bani alocate între primăriile PSD şi cele PNL din judeţul nostru. ESTE O BĂTAIE DE JOC SĂ VEZI CĂ: BECLEANUL ŞI NĂSĂUDUL primesc 1.000.000 lei pe când SÎNGEORZUL doar 100.000 (adică de 10 ori mai puţin). Este o BĂTAIE DE JOC să vezi că FELDRU primeşte 250.000 lei – iar o comună de mărime identică primeşte de 3-4 ori mai mult!!! Este o bătaie de joc să vezi aceiaşi primari cu funcţii în PSD abonaţi la bugetul Consiliului Judeţean. ESTE O BĂTAIE DE JOC SĂ VEZI CĂ PRIMĂRIILE LIBERALE PRIMESC CEI MAI PUŢINI BANI DINTRE TOATE PRIMĂRIILE DIN JUDEŢ PENTRU A NU ȘTIU CÂTA OARĂ!! AJUNGE!! AMR 5 LUNI!”, a scris Florin Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Radu Moldovan a explicat că e vina Guvernului.

Guvernul a împărțit bani primăriilor PNL, dând mult mai mult acestora, deși, se împarte după populație și alte criterii. Să lum spre exemplu orașele Năsăud, Beclean și Sîngeorz-Băi. Care sunt cam de aceeași mărime, ca și populație. Și Sîngeorz a primit aproape 6 milioane de lei, iar Beclean și Năsăud aproximativ 1,7 milioane fiecare. În 2020 am revenit la practicile PDL-iste din 2005. Iar Bistrița nu a primit NICIUN leu.”, și-a început defensiva președintele CJ BN.

Modul în care Guvernul a împărțit banii la fiecare oraș și comună în parte, puteți vedea în galeria de mai jos.

Radu Moldovan a explicat că astfel, Consiliul Județean a încercat să echilibreze bugetele primăriilor. Astfel, a fost nevoit să dea mai mulți bani celor din PSD, strict pentru echilibrare.

Sumele care vor fi alocate de CJ primăriilor pot fi văzute în documentul de mai jos:

Centralizator sume alocate UAT - PH 11 de pe ordinea de zi

 

Întreaga justificare a președintelui CJ BN, Radu Moldovan, o puteți vedea în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/xi0J-aM8HsY” /]

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: